Festival van de gelijkheid

Festival van de gelijkheid

'We hebben de aarde niet geërfd van onze ouders, maar we hebben haar in bruikleen gekregen voor onze kinderen.'


Deze quote is de rode draad van het Festival van de Gelijkheid, dat op donderdag 18 mei neerstrijkt in STUK in Leuven.

Hoe kunnen we meer zorg dragen voor onze planeet? 
Een hele avond lang buigen we ons over deze vraag, met enkele razend interessante sprekers.

In het authentieke en sfeervolle STUK Auditorium maken we het gezellig. Twee duo’s die een engagement delen, gaan in gesprek in ons Festivalsalon. Jan Terlouw en Warda El-Kaddouri schelen flink wat jaren, maar bruisen even fel van engagement voor een mooie wereld en praten vol vuur over hun hartstocht voor mensen. Dave Goulson en Wouter Deprez delen de liefde voor leven vol geroezemoes en slagen erin deze passie met een bijna dartele verteltoon te delen met een ruim publiek. Journaliste Anna Luyten is er onze gastvrouw.

In STUK Soetezaal laten we een stoet sprekers op je los, die je inspireren over duurzaam leven met respect voor onze planeet en de volgende generaties. Francesca Vanthielen, Marieke Eyskoot, Rachid Lamrabat, Alexia Leysen, Oana Bogdan e.a. praten over duurzaam wonen, eten, bewegen, kleden …

En er is meer dan woord. We brengen duurzaamheid ook in beeld met More than Honey en Before the Flood. Twee topdocumentaires, gekozen door Dave Goulson en Jan Terlouw. Hou deze site in de gaten voor meer nieuws hierover.

De melancholische klankkleur van Marble Sounds sluit de avond af in de Labozaal. Napraten kan aan de bar op de binnenplaats van het STUK. Netwerk Bewust Verbruiken bouwt een fantastische inspiratiemarkt. 


Diverse locaties in STUK
do 18 mei 201717:30 - 23:00

GRATIS met verplichte reservatie via de festivalsite - inschrijven kan via de losse programma-onderdelen.
Concert Marble Sounds is betalend: klik hier voor tickets (VVK €10 | kassa €14)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief