Figure a Sea

Figure a Sea - Trailer

Figure a Sea

Cullbergbaletten

Magnificent, skillful and peaceful.
The performance is a remarkable and sublime meditative experience.
Dagens Nyheter

It’s one sublime hour of asking without needing to know.
NY Times

Impressive is an understatement.

Expressen

60 minutes of purity, beauty and body.
 
SR Kulturnytt 

Figure a Sea is a subtile and tender piece, ingenius too and extremely exhilarating.
Tanz 


Denk aan de zee. Wat zie je? Het podium als een zee van eindeloze mogelijkheden. De dansers voeren het publiek mee in een onophoudelijke flow. Figure a Sea is een ontmoeting tussen twee cultfiguren. Deborah Hay, die de postmoderne dans van de jaren 60 mee bepaalde, tekent voor de choreografie. Ze heeft haar wortels in het experimentele Judson Dance Theatre en was één van de eersten om alledaagse bewegingen te introduceren in de dans. Een mijlpaal in de dansgeschiedenis. De Amerikaanse componiste en muzikante Laurie Anderson creëert een nieuwe elektronische compositie. Ze begon haar carrière als beeldhouwer en performance kunstenaar en ontpopte zich tot een pionier van de elektronische muziek.

Figure a Sea daagt de intelligentie, de schoonheid en de snelheid van de dansers uit. Een wondermooi resultaat van de vernieuwingsoperatie bij Cullbergbaletten, het voormalige klassieke ballet van Stockholm.

Cullbergbaletten

Choreografie & leiding Deborah Hay | Compositie Laurie Anderson | Scenografie & lichtontwerp Minna Tiikkainen |  Uitgevoerd door Ulrika Berg, Anand Bolder, Barry Brannum, Alexandra Campbell, Eleanor Campbell, Jac Carlsson, Eszter Czédulás, Agnieszka Sjökvist Dlugoszewska, Tilman O'Donnell, Samuel Draper, Unn Faleide, Anne Hiekkaranta, Katie Jacobson, Paolo Mangiola, Eva Mohn, Gesine Moog, Vera Nevanlinna, Anna Pehrsson, Adam Schütt, Daniel Sjökvist, Vincent Van der Plas, Tiran Willemse

30CC/Schouwburg, Bondgenotenlaan 21 Leuven
do 1 dec 201620:00
basisreductie
rang 1€ 25€ 21
rang 2€ 21€ 17

Dubbeldansticket met Dbddbb op 21/03/17 in STUK Soetezaal.

Klik hier voor abonnementen 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief