Before the Flood

Before the Flood

Fisher Stevens

'Before the Flood', gemaakt in opdracht van National Geographic, werd gelanceerd in de Verenigde Staten (toch nog steeds de grootste afnemer van fossiele brandstoffen ter wereld) in de aanloop naar de presidentsverkiezingen. Heel veel van de klimaatontkenners zaten en zitten immers in het kamp van Trump. Amerikanen die de documentaire gingen bekijken konden zich tegelijkertijd laten registreren als kiezer voor de presidentsverkiezingen, maar het heeft niet mogen baten. Markant detail: het team achter de film was er zich van bewust dat er flink wat vlieguren – en dus vervuiling – in deze productie kropen. Maar: ze compenseerden voor deze extra uitstoot door te doneren aan een project voor herbebossing, dat in de regenwouden van Sumatra bomen aanplant. 

Deze voorstelling wordt gevolgd door een nagesprek met schrijver Jan Terlouw.

 

Op donderdag 18 mei strijkt het Festival van de Gelijkheid neer in Leuven en buigt het zich over de belangrijke vraag hoe we meer zorg kunnen dragen voor onze planeet. Niemand minder dan schrijver Jan Terlouw en gerenommeerd milieuexpert Dave Goulson kozen elk een documentaire die hen nauw aan het hart ligt en zij komen u in Cinema ZED zelf vertellen waarom. Een unieke kans om deze gepassioneerde voorstanders van een meer duurzame wereld aan het woord te horen.

Documentaire / 2016 / 1:36 / Regie: Fisher Stevens / Cast: Leonardo DiCaprio / Verenigde Staten / Gesproken taal: Engels / Ondertiteling: Nederlands / Leeftijd: alle leeftijden

Cinema ZED STUK
do 18 mei 201717:30

Basis: € 8,50

Reductie: € 7,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief