GHOST by Raveyards

RAVEYARDS - SKYDIVER 360° (SINT-JACOBSKERK GENT)

GHOST by Raveyards

Het conceptueel totaalspektakel GHOST waait in exclusieve primeur over van Gent naar Leuven. Onder de losgeslagen leiding van RAVEYARDS (de band rond Francois de Meyer en Stefan Bracke) komen een schare artiesten samen die je deinend, dansend en dreunend en op het drievensterstegelijk-ritme van de social-youtube-zapper door een conventieloos avondje welklinkendheid loodsen. Na hun bejubelde passages in onder meer de Gentse Handelsbeurs, Sint-Jacobskerk en op Deep In The Woods, trekt GHOST ditmaal als een muzikale vochtschimmel door onze gebouwen van STUK. Verwacht een unieke rondleiding, gespijsd met talloze mini-live-acts, uitmondend in een 360°-locatieconcert van Raveyards zelf.

'Wat borrelen er toch heerlijke dingen in de laboratoria van het Belgische ondergrondse. 
SXSW, eat your heart out!
' (Humo over GHOST)

De nomadische music-, dance-, performance-, party-, poetry-ervaring lokt je Rattenvanger-van-Hamelen-gewijs mee naar de meest onvermoede uithoeken van de concertante onvergetelijkheid. Voor de namen van de verschillende GHOST-guest-acts houden we je de komende weken op de hoogte! Alvast een kleine sneak: Raveyards, Hantrax, One Man Party, Future Old People are Wizards, ... We kunnen jullie ook al meegeven dat er ook een lokale supergroep zal komen aandraven op Ghost in STUK. Tu quoque, fili mi? 


LAURIE HAGEN
Laurie Hagen is geboren in België, opgeleid als ballerina, speelde ooit een bord en servet in de West-Endmusical van Beauty and the Beast en wint tegenwoordig awards als ‘burlesque firecracker’.

NYMPHONIC ORCHESTRA
Nymphonic Orchestra is een collectief dat de muziek van Brent Vanneste (Steak Number Eight, Psygasus, Raveyards) combineert met visuals van Thomas Delbeke (Thelooca) en poëzie van J.A. Nee.

FUTURE OLD PEOPLE ARE WIZARDS
Gents trio bestaande uit leden van Drums Are For Parades, Maya’s Moving Castle en Wallace Vanborn dat de basgitaar vervangen heeft door dreunende synths en zo bij momenten klinkt als een kruising tussen stonerrock en de soundtrack van A Clockwork Orange.

BRUTUS
Oorspronkelijk begonnen als Refused tribute act, combineert dit Leuvense trio sinds 2014 
punk, black metal, math rock en post-rock.


ONE MAN PARTY
Soloproject van Steve Slingeneyer (ex-drummer van Soulwax) die zijn artiestennaam kreeg van James Murphy van LCD Soundsystem en zijn eigen muziek beschrijft als ‘Keith Moon and Animal from the Muppets double teaming Diana Ross on top of a mixer while Henry Rollins watches’.


LEE ANDERSON (SOLO)
Leander van het Groenewoud belooft een mix van ‘oma’s favoriete slows en de beste
bluesplaten van onze zatte nonkel’ met The Beatles, Bob Dylan en Tim Hardin als voornaamste invloeden.


HANTRAX

Soloproject van de Antwerpenaar Han Swolfs wiens verleden als jazzpianist nog eens durft doorschemeren in zijn zware elektronica.


RAVEYARDS
Raveyards bestaat uit leden van Soapstarter, The Subs, Steak Number Eight en Brutus en brengt hun elektronica-project dat het midden houdt tussen experimentele triphop, industrial en stonerrock, het liefst in kerken en loodsen.


SIMON SEGERS
Huidig drummer bij Absynthe Minded die solo jazz en rock verzoent.


DWILD
Soloproject van Pieter De Wilde (drums bij Raketkanon) die zijn inspiratie vooral bij donkere elektronica en hiphop haalt.


PSYGASUS
Ambient trance band bestaande uit Brent Vanneste (Steak Number Eight, Raveyards) en Björn Vanbrabant die sinds hun debuutalbum uit 2011 een trip belooft die ons meeneemt ‘van ambient naar downtempo, van psytrance naar darkpsy en pure goatrance’.

TTBBRS
TTBWRS (TITI BOWERS uitgesproken) brengt experimentele dans.


HANSE CORA
Hanse Cora is fotograaf en mede-oprichter van het project Inject Love, dat street-art gebruikt om maatschappijkritische dialogen op te roepen en meer liefde in het dagelijks leven te brengen.


LEROY BROTHERS
Broers Gregory, Gilles en Nicolas Leroy zijn visuele kunstenaars die onder andere rond sociale media en artifical intelligence in de hedendaagse maatschappij werken.


THELOOCA
Thelooca zorgt voor videobeelden op ‘alles behalve schermen’ –kastelen, bunkers, containers,…


SOFIRE DM
Sophie De Meyer aka Sofire DM maakt sculpturen en excentrieke juwelen.


NICOLE TWISTER
Nicole Twister, pseudoniem van Sofie Velghe, is een videokunstenares die zich laat inspireren door oude VCR-beelden.


        


STUKcafé
wo 27 sep 201720:00

Gratis met reservatie (via de ticketknop hierboven of ticket@stuk.be)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief