The Grown-Ups

The Grown-Ups

Maite Alberdi

Anita en Andres zijn verliefd en willen heel graag trouwen, zelfs een kindje krijgen. Maar net als Rita en Ricardo gaan nog steeds naar de speciale school, waar ze al heel hun leven voorbereid worden om ‘verantwoordelijk’ te zijn. Ze willen alleen wonen, een job doen waar ze zelf voor kiezen en trouwen met de man of vrouw waar ze zielsveel van houden. Maar tussen die droom en de werkelijkheid staan vele hindernissen. Ze hebben de leeftijd en maturiteit bereikt om te fantaseren over een toekomst, maar missen de financiële en emotionele bagage om die zelf te verwezenlijken.

COMMENTAAR

De titel van de film verraadt enigszins de lichte toets waarmee dit geladen onderwerp wordt aangesneden. Regisseur Maite Alberdi observeert de ‘jongvolwassenen’ in hun omgeving met veel empathie en mededogen en lardeert het verhaal van hun groeiende frustratie met de nodige komische, liefdevolle momenten. Albredi is niet aan haar proefstuk toe, ze werd voor haar korte documentaire ‘I’m not from here’ vorig jaar nog genomineerd voor een European Film Award..

Documentaire / 2016 / 1:20 / Regie: Maite Alberdi / / Chili, Nederland / Gesproken taal: Spaans / Ondertiteling: Engels / Leeftijdscategorie: AL

Cinema ZED STUK
do 23 mrt 201717:30
zo 26 mrt 201715:00

Basis: € 8,50

Reductie: € 7,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief