Hello useless - for W and friends

© Radovan Dranga

Hello useless - for W and friends

Benny Claessens/CAMPO

Een verrassend, ongrijpbaar kleinood dat het hart doet gloeien. 
(**** Knack)

Radicaal en ontroerend
(De Morgen)

Hello useless – for W and friends is een solo over stilstaan. De performance wil mensen de kans geven om te ademen om de tijd te nemen om de dingen weer helder te zien. Ze zal proberen om betekenisloos te zijn. Zonder woorden en zonder kennis. Zonder structuur, maar ook zonder bestaande structuren te bevechten. Enkel om gezien en gehoord te worden. Een poging om de dingen waarover consensus bestaat te reconstrueren. Maar dan vanuit het oogpunt van een alien. 

Hello useless – for W and friends plaatst de nutteloosheid van kunst naast de nutteloosheid van mensen en dingen en neemt haar welverdiende tijd. 

Benny Claessens was de laatste jaren vast lid van de Münchner Kammerspiele, onder leiding van Johan Simons. Maar nu is hij terug: sinds de zomer van 2015 maakt hij deel uit van het NTGent- ensemble van diezelfde Johan Simons. Alvorens hij er in mei 2016 met de groepsvoorstelling Learning how to walk in première ging, creëerde hij dit pareltje onder de vleugels van CAMPO (Gent).

Campo 

Van & met Benny Claessens | Muziek Simon Lenski | Outside eye Alain Platel | Productie CAMPO | Coproductie NTGent | Met dank aan Bart Demey & Tania Gallagher

STUK Soetezaal
wo 28 sep 201620:30
do 29 sep 201620:30

GRATIS

Reservatie verplicht via ticket@stuk.be 
Tickets kunnen worden afgehaald aan STUK Onthaal vanaf 1 uur voor de aanvang van de voorstelling. 

Artikel De Morgen 
Artikel Theaterkrant 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief