HOWL

© Joeri Thiry, STUK - House for Dance, Image & Sound
Home » HOWL

HOWL

Sonja Jokiniemi

Howl onderzoekt liefde die verder gaat dan het menselijke: een soort liefde die zich zoals antennes uitstrekt naar het levenloze. Voorwerpen van liefde: obsessies, fetisches en intimiteit tussen mensen, objecten en machines. In Donna Haraways Cyborg Theory is een man altijd een combinatie van machine en organisme. Op het vlak van intimiteit en relationaliteit, heeft het geen zin alleen de man aan te spreken, maar ook grotere levende en niet-levende ecologieën. In de eerste fase van Howl worden twee performers uitgenodigd, Maija Karhunen en Mira Kautto, om op zoek te gaan naar individuele intimiteiten met zaken in ons leven.

Sonja Jokiniemi (1983) is een performance artist en choreografe uit Helsinki, Finland. Ze maakt inderdisciplinair werk met als interessevelden ecologie, taal en denken, neuro- en psychodiversiteit. 
Sonja heeft een achtergrond in moderne dans, choreografie en performance. Ze leerde zichzelf ook tekenen en studeerde vroeger klassieke muziek. Jokiniemi studeerde af aan DAS Theatre (vroeger DasArts) met een Master in Performing Arts in Amsterdam 2013. Daarvoor behaalde ze een Bachelor in Contemporary Dance aan het Laban Centre in Londen 2006 en nam ze deel aan het Daghdha Mentoring programme in Limerick, Ireland.

STUK Studio
di 2 mei 2017 - za 13 mei 2017.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief