Hulk

Home » Hulk

Hulk

Diederik Peeters

Voorstelling in het Engels.

Door wegwerkzaamheden is STUK moeilijk bereikbaar van 21 tot 31 oktober. Meer informatie achter de link

Provisoir genoemd naar de groene strip- en filmfiguur wiens fysieke kracht recht evenredig met zijn woede de hoogte inschiet, is Diederik Peeters voor zijn nieuwe voorstelling van plan eens ferm uit zijn krammen te schieten. Hamvraag voor Hulk is welke invloed hevige humeurigheid, woede en frustratie op de werkelijkheid kunnen uitoefenen en hoe ze de manier bepalen waarop wij in de wereld staan. Op het toppunt van intense toorn en hevige driftigheid neemt de vervorming van de realiteit extreme vormen aan. Het is dat soort gefrustreerde razernij die als motief doorheen de voorstelling loopt. Hoewel Peeters in Hulk samen met Nada Gambier op het podium staat is de voorstelling in die zin geen duet, maar een heus 'ensemblestuk' waarvoor ten eerste licht, maar ook geluid, decor en zelfs kostuum zich tot evenwaardige mede- of tegenspelers ontpoppen van de performers.

DeMorgen (***1/2): "Dat is wat Hulk is: een briljant, hilarisch spel met verschuivingen tussen echt en vals, theater en film. Als kijker speel je volop mee: jij maakt het beeld telkens weer af."

een performance van Diederik Peeters met Nada Gambier & Diederik Peeters licht Henri Emmanuel Doublier & Ivan Fatjo muziek & geluid Lieven Dousselaere decor Sarah & Charles kostuums Christoph Hefti productie SPIN co-productie Beursschouwburg, STUK, Vooruit, BUDA, wpZimmer, Gessnerallee Zurich, Le Vivat Armentières, Uzès Dance i.s.m. Pianofabriek, Pact Zollverein Essen ondersteund door De Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie
www.spinspin.be

STUK Labozaal
wo 30 okt 201320:30

basis €10 | reductie €6

Schrijf je in op onze nieuwsbrief