I'M NOT YOUR NEGRO

I'M NOT YOUR NEGRO

Raoul Peck

In deze Belgische co-productie vertrekt Raoul Peck van een tekst van de Afro-Amerikaanse schrijver James Baldwin voor een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren ‘60 verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. De film is een treffend betoog op basis van archiefbeelden, filmfragmenten en actuele nieuwsbeelden aan elkaar gepraat door de bezwerende stem van Samuel L. Jackson.

COMMENTAAR

In deze Belgische co-productie vertrekt Raoul Peck van een onafgewerkte roman van de Afro-Amerikaanse schrijver James Baldwin voor een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter.

De tekst, geschreven in 1979, is helaas nog altijd heel actueel en bespreekt een racisme dat veel dieper geworteld is, een fundamenteel gevoel waarbij men de andere niet in zijn menselijkheid wil aanvaarden. De film is een treffend betoog op basis van archiefbeelden, filmfragmenten en actuele nieuwsbeelden die aan elkaar gepraat worden door de bezwerende stem van Samuel L. Jackson.

Deze film (voorstelling op zaterdag 25/3) maakt deel uit van de Davidsfonds Academie @ DOCVILLE dag. Deelnemers aan deze dag krijgen ook toegang tot de uitgebreide nabespreking van Andrew Feinstein, auteur van het boek waar Shadow World op gebasseerd is.

Documentaire / 2016 / 1:33 / Regie: Raoul Peck / / België, Frankrijk, Verenigde Staten, Zwitserland / Gesproken taal: Engels / Ondertiteling: Nederlands / Leeftijdscategorie: AL

Cinema ZED STUK
di 28 mrt 201717:30

Basis: €8,50

Reductie: €7,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief