IMAGINE MOVING ROCKS

© Joeri Thiry, STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid

IMAGINE MOVING ROCKS

Katrien Oosterlinck

Imagine Moving Rocks is een spelgrid over persoonlijke ruimte ingevuld door een gezelschap van publiek.

Een kleine publieksgroep arriveert in een lege theaterruimte. Acht tot twaalf mensen die elkaar kennen van ver of dichtbij. Ze werken of leven samen of in elkaars buurt: familie, vrienden, buren, collega's, kennissen. Een gids en een geluidsband begeleiden hen langs verschillende groepsopstellingen, fysieke acties en persoonlijke waarnemingen. Ze horen geluidslandschappen gecomponeerd uit alledaagse geluiden. Het ruimtegevoel van de scène varieert subtiel door lichtveranderingen.

In Imagine Moving Rocks vormen spelinstructies het dramatisch kader: de deelnemers zorgen voor de invulling, hun persoonlijke ervaring kleurt het verhaal. De klassieke codes van communicatie worden overboord gegooid en maken plaats voor een non-verbale, lichamelijke ontmoeting.

Wat ontstaat is een choreografie van beelden, die het resultaat is van een transformatieproces van alledaagsheid. Een esthetische ervaring die zorgt voor een symbolische, abstracte, bevreemdende of poëtische lading. Die lading is elke keer anders, omdat ze voortkomt uit een samenspel van de ervaringen, projecties en vormgeving van een steeds wisselende groep mensen.
Katrien Oosterlinck (°1984) ontwerpt spelinstructies met specifieke scenografie voor ontmoetingen tussen mensen. De zone is non-verbaal, lichaamstaal staat centraal. Het werk staat stil bij ruimtegevoeligheid: de zoektocht naar eigen en gedeelde plek. Haar praktijk gaat niet alleen over sociale interactie, maar ook over het creëren van beelden via die interactie.

Ze studeerde Danstheater in Tilburg en Open Atelier in Antwerpen. In haar eigen en gedeelde artistieke proces is de bewustwording en gewaarwording een essentieel onderdeel. In de vorm van performatieve workshops worden toeschouwers en deelnemers gericht op fysieke beleving en plastische ordening. Kunst wordt gehanteerd als tool voor het contact met het eigen lichaam, met anderen en met omgevingsfactoren. Dit is iets wat ieder aanbelangt en wat ieder heel anders ervaart. Er ontstaat een gevoel van gemeenschappelijkheid, een (actuele) maatschappelijke noodzaak. 

www.spatie.info 

CONCEPT KATRIEN OOSTERLINCK | LICHTONTWERP Vic Grevendonk | GELUIDSONTWERP POL VANLAER | PUBLIEKSGIDS TBC | COACH LOTTE VAN DEN BERG | PRODUCTIE WPZIMMER 

STUK Atelier 1
wo 22 jun 2016 - vr 24 jun 2016.
ma 4 jul 2016 - wo 6 jul 2016.
ma 5 dec 2016 - do 8 dec 2016.
di 16 mei 2017 - za 27 mei 2017.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief