It's time

© Joeri Thiry, STUK - House for Dance, Image & Sound

It's time

ACME (Albert Quesada, Federica Porello, and Zoltán Vakulya) & Octavi Rumbau

It's time is een voorstelling voor drie dansers en livemuzikanten die de subjectieve ervaring van het verschrijden van de tijd onderzoekt, ondervraagt en manipuleert. Het is een onderbreking van ons lineaire, gechronometreerde leven - een moment in een zaal om het geluid en de beweging van verdunde, verticale tijd kunnen verkennen. 

De esthetiek van het stuk is geïnspireerd door graphic novels en hoe zij het verschrijden van de tijd afbeelden in een fictieve ruimte; de performers en muzikanten versnellen, vertragen, verstijven hun bewegingen en keren ze om, zodat er ruimte ontstaat voor geheimzinnige, dissociatieve elementen van richting, ophanging en zwaartekracht die onze perceptie van tijd en beweging bepalen.

De betekenis van de voorstelling zal wordne geactiveerd en geanimeerd door het ritme van de toeschouwers aanwezigheid, door continue beweging, verwachting, observering en herinnering. It's time is een pauze in onze lineaire leven. Een moment in het theater om het geluid en de beweging van verdunde tijd te savoureren. 

What we have come to realize is that it is the uncanny quality that fascinates us is the manipulation of our sense of time.


The dance company ACME was created in 2016 with the purpose of unifying all stage and education work created by Albert Quesada and his collaborators. The company is composed by Albert Quesada, Federica Porello, Zoltán Vakulya, Mireia de Querol and Marcus Baldemar, and has developed over the years by performing and creating around Europe.

From 2016 onwards, the direction for each creation might shift and be taken by a constellation of several components, or different individuals.

ACME creates work and is interested in art that focuses on:
• the love for detail
• the endless complex relations between movement, music and meaning
• the analysis of the temporal structures and repetitions
• how music can express and communicate ideas
• how organised noise of music evokes images and turns them into thoughts
• speed and its different qualities in stage performances
• the coexistence of different temporalities
• learning skills from musical compositions
• the proprioception and awareness of moving bodies


STUK Soetezaal
ma 3 apr 2017 - vr 7 apr 2017.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief