Jekyll & Hyde - The Musical

Jekyll & Hyde - The Musical

MinTh

Jekyll & Hyde are back again

Met de Vlaamse musical gaat het goed.  Dat bewijzen MinTh, de actuele programmering in onze zalen en de vaststelling dat een ruim contingent van Vlaamse artiesten hun talent etaleren. Ook de musical-thriller Jekyll & Hyde is terug, 20 jaar na het Europese debuut bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, met een cast om “u” tegen te zeggen. Naast bekende (musical)artiesten als Koen Crucke, An Lauwereins en Deborah De Ridder, schittert een cast van jonge Vlaamse talenten zoals Ildiko van Dyck, Roel Lauwens en Glenn Desmedt. De internationaal gelauwerde Hans-Peter Janssens neemt opnieuw de rol van Jekyll op, eveneens 20 jaar na zijn optreden in het Fakkeltheater.
 
Een verhaal over de eeuwige strijd tegen het kwade dat in ieder van ons huist. Ontroerend, gevoelig en puur. Het boek van Schotse schrijver Robert Louis Stevenson was meer dan honderd jaar geleden al een bestseller. De toneelstukken, de musicals en de films over Dr Jekyll and Mr Hyde werden door miljoenen toeschouwers in alle werelddelen bekeken en gesmaakt. Wellicht doordat de kracht van de echte emoties wordt ontrafeld.
 
Het originele verhaal is bekend: Dr. Henry Jekyll is een gewaardeerd arts in het Victoriaanse Londen, Hij verdiept zich in het probleem van goed en kwaad. Het is zijn overtuiging dat beide in de aard van elk mens voorkomen. Kunnen deze twee naturen in de mens gescheiden worden ? Zijn experimenten leveren een middel op, waardoor de kwade krachten in zijn geest de overhand krijgen. Met een tegengif kan hij terugkeren tot zijn goede ik.
 
Het kwade schepsel dat tevoorschijn komt, krijgt de naam “Mr. Edward Hyde”, maar het blijkt dat hij dat steeds minder onder controle kan houden. Als Mr. Hyde begaat hij misdaden die Dr. Jekyll normaal nooit zou plegen. Een afschuwelijke moord volgt. Het tegengif wordt ook steeds minder effectief. Uiteindelijk, als de ontdekking van de misdaad nadert en de ingrediënten van het tegengif niet meer voorhanden blijken, pleegt hij zelfmoord.
 
Een live orkest, aangrijpende muziek, een uniek stemmenpalet in een geslaagde regie van Steve De Schepper, een authentiek decor. Samen met de intelligente psychologische diepgang, typisch voor die fascinerende 19deeeuwse auteur Stevenson, die gefascineerd was door het symptoom van de gespleten persoonlijkheid, zorgen zij voor een aangrijpend spektakel.

Met Jekyll & Hyde toont Minth aan dat ook in Vlaanderen, grootse musicals geproduceerd kunnen worden. Na een overdonderend succes in mei voegt MinTh, op algemeen verzoek, nog een 10-tal voorstellingen van Jekyll & Hyde toe aan zijn programmatie. Ook Leuven kan ervan genieten. Zaterdag 7 oktober, om 14.30 en 19.30 u in STUK Soetezaal. 

Met An Lauwereins, Deborah De Ridder, Ildiko Van Dyck, Glenn Desmedt, Roel Lauwens, Hans-Peter Janssens, e.a.

STUK Soetezaal
za 7 okt 201714:30
za 7 okt 201719:30

Tickets, reservatie en meer info via:
muziek-theater.be   /   kaarten@muziek-theater.be   / 0468 10 34 48


Schrijf je in op onze nieuwsbrief