JIROKICHI THE RAT

JIROKICHI THE RAT

Daisuke Itô

De legendarische dief Jirokichi zit als verstekeling op een boot naar Osaka, op de vlucht voor de politie. Hij ontmoet er de geisha Osen die verliefd op hem wordt. De politie valt de boot binnen, maar na een zwaardgevecht weet Jirokochi toch te ontsnappen en komt hij toe in Osaka. Daar verliest hij zelf zijn hart aan Okino, een vrouw die wiens familie ooit bestolen is door … Jirokichi zelf.

COMMENTAAR

In de jaren ‘20 en ‘30 waren de echte sterren van de Japanse film niet zozeer de acteurs op het witte doek, maar wel de ‘benshi’: de vertellers die live voor het scherm het verhaal van de stille film tot leven brachten. Voor de tweede keer brengt Cinema ZED in samenwerking met de afdeling Japanologie van de KU Leuven dit uniek stukje filmgeschiedenis terug tot leven. Benshi verteller Kataoka Ichiro leidt je doorheen de enige volledig bewaard gebleven stomme film van regisseur Daisuke Ito.

LIVE PERFORMANCE: BENSHI

In een unieke vertoning wordt een stukje Japanse filmgeschiedenis terug tot leven gewekt: een verteller (‘benshi’) brengt live het verhaal bij een Japanse stille film, aangevuld met live pianobegeleiding.

Live event / 1931 / 1:20 / Regie: Daisuke Itô / Cast: Denjirô Ôkôchi, Naoe Fushimi, Nobuko Fushimi / Japan / Gesproken taal: *Geen* / Leeftijdscategorie: alle leeftijden

Cinema ZED STUK
vr 18 nov 201620:00

UITVERKOCHT

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief