Programma

Programma

wo 20, vr 22, di 26, wo 27, za 30, zo 31 mei & 1 jun

Een duif zit op een tak en observeert het gestuntel van de mensheid. Hij verwondert zich over onze enorme rijkdommen en gigantische tekortkomingen. Sam en Jonathan zijn twee melancholieke, naar liefde snakkende verkopers van feestartikelen.

di 26 & wo 27 mei 15 . 20:00

Als De Meeuw het perfecte stuk is, dan zou De Kersentuin wel eens het ultieme anti-stuk kunnen zijn.  De personages doen hun u

wo 20, za 23, zo 24, ma 25, di 26, vr 29 & zo 31 mei

In het Frankfurt van 1958 worden alle herinneringen aan de nietsontziende oorlog stilletjes aan weggedrukt. De economie is zich aan het herstellen en het dagelijkse leven begint weer normaal te voelen.

wo 20, do 21, za 23 & di 26 mei

57 scenes met unieke portretten: mannen worstelen met tuba’s, dromen dat ze het tafelkleed onder een 200 jaar oud servies vandaan kunnen trekken, zitten weer vertrouwd vast in de file, krijgen nooit de etalageruit van een lege winkel tot en met het laatste vlekje schoongepoetst of worden tijdens

20, 24, 27 en 31 mei

De 14-jarige Felix droomt ervan om in de voetsporen van zijn vader te treden als saxofoonspeler. Zijn moeder Lindiwe echter beschouwt jazz als duivelsmuziek en als verantwoordelijk voor de dood van haar man, die aan een alcoholverslaving stierf.

21, 27, 29 en 30 mei, 1 juni

In 1966 verhuist de jonge muzikant Jimi Hendrix van Greenwich Village, New York naar London om er carrière te maken. In Europa is de muziekindustrie toegankelijker voor mensen als Jimi, die zich niet willen vastpinnen op één genre.

do 28 mei 15 . 21:00

STUK BINNENPLEIN – CONCERT

22u00 AKS live 

vr 29 mei 15 . .

Was het nu ’t Stuc, STUC of STUK? Op 21 maart 2015 verscheen een boek over de geschiedenis van Kunstencentrum STUK; vlot leesbaar, rijkelijk geïllustreerd en mooi vormgegeven.

vr 29, zo 31 mei & ma 1 jun

Dankzij Oppenheimers vorige documentaire The Act of Killing – over de daders van de genocide in Indonesië – ontdekt een familie wie de moordenaar van hun zoon is.

vr 29, zo 31 & ma 1 jun

Dankzij Oppenheimers vorige documentaire The Act of Killing – over de daders van de genocide in Indonesië – ontdekt een familie wie de moordenaar van hun zoon is.

Voorbij

za 21 mrt - zo 24 mei

De gratis expo Was het nu 't Stuc, STUC of STUK? brengt de rijke geschiedenis van het kunstencentrum helemaal terug tot leven. Een boeiende selectie foto's en filmpjes uit de oude doos loodsen je door de afgelopen vier decennia.

wo 22, vr 24, za 25, zo 26, ma 27, di 28, do 30 apr & vr 1 mei

Een gele taxi rijdt door de levendige en kleurrijke straten van Teheran. De passagiers die meerijden zijn heel verschillend. Ze praten vrijuit en beantwoorden openlijk de vragen die chauffeur Panahi hen stelt. Een kleurrijke mozaïek van het alledaagse leven in de Iraanse hoofdstad.

22-29 apr & 1 mei

In 1965 barsten in de staat Alabama overal protesten los van de Afro-Amerikaanse bevolking die stemrecht eist. Op 7 maart willen enkele honderden demonstranten een protestmars houden van het zuidelijke stadje Selma tot de hoofdstad Montgomery.

za 2 mei

Toen regisseur Sylvain Biegeleisen te horen kreeg dat zijn 94-jarige moeder nog maar enkele weken te leven had, keerde hij terug naar België om afscheid te nemen. Maar zijn moeder besloot dat haar tijd om te vertrekken nog niet gekomen was.

zo 3 mei

In het Radio 1-programma Interne Keuken interviewen Koen Fillet en Sven Speybrouck wekelijks live twee uur lang vier gasten. De voorbije jaren kwamen al heel wat documentairefilms aan bod in de gesprekken. Dit jaar slaan DOCVILLE en Interne Keuken de handen in elkaar.

zo 5 okt 14, zo 2 nov 14, zo 7 dec 14, zo 4 jan 15, zo 1 feb 15, zo 1 mrt 15, zo 5 apr 15, zo 3 mei 15 . 14:30

Iedere eerste zondag van de maand kan je lekker swingen tijdens STUKtaart. Het idee blijft even eenvoudig als geweldig: zondagnamiddag, koffie, taart en een danske. Alors on danse!

zo 3 mei

Fotograaf Sebastião Salgado wist 40 jaar lang de wereld te beroeren met zijn indringende foto’s van de zwoegende, uitgebuite mens op de vlucht, in oorlog, uitgehongerd en radeloos.

za2 en zo 3 mei

Wordt onze persoonlijkheid bepaald door onze genen? En zo ja, is je eigen genetisch profiel  samenstellen ethisch verantwoord? Is opvoeding dan nog wel van belang?

zo 3 mei 15 . 20:00

Dit is een zittend concert

20:00doors
20:15 - 21:00Mathieu Serruys
21:20 - ...Julianna Barwick


za 2 & ma 4 mei

Laat je overspoelen door een beeldengolf van ontluikende, heimelijke en onmogelijke liefdes, vertoond op film sinds het ontstaan van de camera. Van de eerste kuise blikken en kushandjes over de buitenechtelijke en driehoeksverhoudingen tot vrije liefde en homoseksuele emancipatie.

zo 3 & ma 4 mei

In 1994 verdween de 13 jaar oude Nicholas Barclay uit zijn ouderlijk huis in Texas. Drie jaar lang was er geen enkel teken van leven van Nicholas. En dan, in 1997, kreeg zijn familie een telefoontje uit Spanje.

za 2 en ma 4 mei

De beroemde goochelaar James Randi ontpopte zich tot de grootste scepticus van het paranormale. Zijn bekendste tegenstander was 'lepeltjesbuiger' Uri Geller. Het grappige en fascinerende levensverhaal van Randi toont dat we allemaal vatbaar zijn voor bedrog.

ma 4 mei

Het Sovjet ijshockeyteam 'Red Army' was in de hoogdagen van de Koude Oorlog erg succesvol. Grote sportmanifestaties waren in die periode het strijdtoneel waar de ideologische en politieke tegenstellingen fervent werden uitgevochten.

ma 4 mei

We kennen het allemaal, het is ongelooflijk handig, maar heeft tegelijk een erg ambigue connotatie: prikkeldraad. Het biedt bescherming, maar ook uitsluiting. Het vertelt een verhaal over controle, beveiliging, opsluiting, de relatie tussen mens en dier.

za 2 en di 5 mei

Citizenfour is het Oscarwinnende, derde deel van Laura Poitras’ trilogie over het Amerika van na 11 september. Poitras was al een paar jaar met de film bezig toen ze in januari 2013 gecodeerde e-mails ontving van een anonieme bron, Citizen four, de man die later bekend werd als Edward Snowden.

di 5 mei

Op de vooravond van een uitzettingsbevel infiltreert regisseur Ruben Desiere in het gekraakte Gesù-klooster in Brussel, een thuis voor 250 vluchtelingen.

di 5 mei

In Wacken 3D – Louder than Hell toont de bekroonde regisseur Norbert Heitker de unieke sfeer van vier dagen muziek, modder en madness tijdens 's werelds grootste metalfestival.

di 5 mei

500 jaar na de eerste Spaanse kolonisten wordt de duivelsmijn Cerro Rico nog steeds uitgegraven. Reveka volgt vier Boliviaanse mijnwerkers die dagelijks het prachtige decor van de Andes inruilen voor de afzondering en de duisternis van de mijn, een met geschiedenis en geesten beladen plek.

za 2 & di 5 mei

Zimbabwe lijkt maar niet van dictator Robert Mugabe af te komen. De roep om verandering is groot en de Democratische partij MDC-T loopt ver voor in de peilingen. Na een van de meeste bloederige verkiezingen in Afrika, is er een nieuwe grondwet nodig. Maar hoe pak je dit aan?

zo 3 & wo 6 mei

Storm is een enthousiaste kleuter uit Denemarken. Samen met zijn ouders en kleine broer verhuist hij naar Thailand, het land waar zijn mama geboren is. Daar ontdekt hij allerlei bijzondere dingen.

kids • film • documentary • docville
zo 3 & wo 6 mei

De 10-jarige Giovanni heeft een droom: als eerste jongen naar het Nederlands kampioenschap synchroonzwemmen te gaan.

za 2, zo 3 en wo 6 mei

Al meer dan 60 jaar zijn teams van de Amerikaanse luchtmacht en de inlichtingendienst bezig met het uitbuiten en manipuleren van het geloof in UFO's en buitenaards bezoek. Het was de perfecte dekmantel voor hun clandestiene operaties en technologie.

di 5 & wo 6 mei

Noord-Korea blijft een van de meest mysterieuze landen ter wereld en wordt vaak gezien door de vervormende lens van chauvinistische propaganda of net spottende satire.

zo 3 & wo 6 mei

Wanneer de Brusselse filmmaker Bernard Crutzen op een avond met de fiets naar huis rijdt, komt hij oog in oog te staan met een vos. Die kijkt hem aan met een brutale blik en lijkt te zeggen: "Wat doe jij hier?" Bernard Crutzen wil de vraag terugkaatsen: "En jij, wat doe jij hier in Brussel?

kids • film • documentary • docville
zo 3 en wo 6 mei

Een vrouwelijke postbeambte in een vervallen postkantoor, collega’s op een verlaten treinstation en een groep brandweermannen in de enige brandweerkazerne van de stad.

wo 6 mei

Ze hebben ernstige, strafbare feiten gepleegd. Justitie heeft geoordeeld dat ze op het moment van de feiten niet konden instaan voor hun daden. Ze werden opgesloten voor onbepaalde duur in de psychiatrische afdeling van de gevangenis van Vorst.

za 2, zo 3 & wo 6 mei

Weinig mensen hebben ooit van hem gehoord. En toch heeft hij miljoenen levens gered. Stanislav Petrov, offi cier in het Sovjetleger, moest in 1983 een keuze maken die onoverzienbare gevolgen zou hebben.

za 2 en wo 6 mei

De interesse in haute cuisine is de laatste jaren aanzienlijk gegroeid en dit leidde tot een levendige subcultuur van bloggende voedselcritici met één missie: te eten in de beste restaurants van de wereld.

zo 3, di 5 en wo 6 mei

Twee uitzonderlijke wetenschappers geloven oprecht dat de eeuwige jeugd mogelijk is. Bill Andrews is een labbioloog en Aubrey de Grey een geniale theoretische bioloog. Ze verschillen in stijl en inhoud, maar zijn verbonden door een gemeenschappelijk doel: veroudering stoppen.

wo 6 mei

Is een oorlog ooit volledig voorbij? Een bom, een bunker, een tank, een soldaat – vier archetypes van oorlogsvoering – leiden ons naar plaatsen waar ooit conflicten heersten. Na het vertrek van het militaire apparaat blijken mensen, objecten en landschappen veranderd.

ma 4 & do 7 mei

Regisseur Harold Crooks (Surviving Progress) licht het deksel van een vuil potje binnen de globale bedrijfseconomie: de massale belastingontduiking van grote multinationals waardoor regeringen triljoenen dollars aan inkomsten mislopen.

za 2, zo 3 & do 7 mei

De hedendaagse Italiaanse kunstenaar Velasco Vitali’ maakt in Milaan één van zijn bekende hondsculpturen. We volgen het hele proces, van was tot brons en zien voor onze ogen een kunstwerk ontstaan.

di 5 & do 7 mei

Terwijl wij de opwarming van de aarde vooral via de media beleven, verandert het voor de mensen uit Thule en Tuvalu hun hele leven.

wo 6 en do 7 mei

Gefascineerd door de Tsjernobyl-ramp uit zijn jeugd komt Fedor Alexandrovich een duister geheim op het spoor: machthebbers zouden de kernreactor bewust hebben laten ontploffen om een megalomaan, maar gefaald, militair project te verbergen.

di 5 en za 7 mei

De jonge Sara is – net als haar 11 zussen en broers – opgegroeid in een streng christelijke familie in landelijk Texas. De opvoeding van de meisjes draait om vroomheid, gehoorzaamheid, onderdanigheid en maagdelijkheid.

do 7 mei

Brussel, de hoofdstad van België én van Europa. Een stad waar diverse etnische achtergronden, rijk en arm, in de openbaarheid of verborgen, zowel naast elkaar als met elkaar, de stad doen leven.

ma 4 & do 7 mei

We ervaren het bijna allemaal dagelijks: het verkeer slibt dicht en de lucht zit vol uitlaatgassen. Kortom: er zijn teveel auto's. De fiets kan een oplossing bieden, in Kopenhagen bijvoorbeeld rijdt 40% dagelijks met de fiets. Op wereldschaal zou dat een direct effect hebben op het klimaat.

do 7 mei 15 . 19:30

CANVAS heeft een hart voor documentaires en is al jaren vaste mediapartner van DOCVILLE. 

wo 18 - di 31 mrt én zo 3 en do 7 mei

Sterrenkok Sergio Herman streeft dag in dag uit naar perfectie. Maar de schoonheid en het succes van zijn culinaire kunsten heeft een schaduwzijde. Driesterrenrestaurant Oud Sluis begint voor hem een zelfgecreëerde gevangenis te worden.

wo 6 & do 7 mei

Martin Armstrong laat op basis van een zelfontworpen model de computer uitrekenen welke ontwikkelingen in de wereldeconomie op stapel staan. Zijn voorspellingen zijn griezelig accuraat, zo voorspelde hij de onverwachte stijging van de Zwitserse frank.

ma 4 & do 7 mei

Wereldwijd is de traditionele landbouwgrond een steeds gegeerder goed. De vraag naar grond is sterk gestegen nu investeerders plaats zoeken om op grote schaal land te verbouwen voor eten, biobrandstof of winst.

vr 1, wo 6 & do 7 mei

In juli 2010 werd Lonnie Franklin Jr. gearresteerd. Volgens de aankacht is hij de beruchte moordenaar 'The Grim Sleeper', een seriemoordenaar die al 25 jaar lang actief is en mogelijk meer dan 100 slachtoffers maakte.

zo 3 & vr 8 mei

Anas Aremeyaw Anas wordt soms wel de James Bond van de Ghanese onderzoeksjournalistiek genoemd. Zelfs Obama loofde hem voor zijn onderzoeken in anti-corruptiezaken en mensenrechten.

zo 3, di 5 & vr 8 mei

In een sloppenwijk van Douala (Kameroen) zijn meer dan 1000 gezinnen afhankelijk van een modderige bron voor hun watervoorziening. Samen met de inwoners verbouwt beeldend kunstenaar Philip Aguirre deze was- en ontmoetingsplaats om tot een amfi theater. Th éâtre Source brengt ?

ma 4 en vr 8 mei

Grant Hadwin leefde jaren in de afgelegen bossen in Brits-Columbia als een gelukkig man.

di 5 en vr 8 mei

Een Nederlands team van twaalf klimmers maakt zich klaar om in de Himalaya een bergtop ‒ waar eerder al twee Nederlanders om het leven kwamen ‒ te trotseren.

za 2 & vr 8 mei

Nadat filmmakers Brancaccio en Zeman er achter komen dat de ‘urban legend’ van hun jeugd niet zomaar een mythe was, verdiepen ze zich in het mysterie van de verdwijning van vijf kinderen.

di 5 & vr 8 mei

Alice is een kleine robot met een lief gezichtje. Ze kan kijken, praten en reageren. Ze gaat als zorgrobot op bezoek bij hoogbejaarden in een testproject om na te gaan of robotica kunnen ingezet worden in de zorgsector.

zo 3 en vr 8 mei

In één van de meeste intieme rockdocumentaires ooit gemaakt, kom je als kijker dicht bij het icoon Kurt Cobain. Regisseur Brett Morgen maakte deze geautoriseerde biopic via een perfecte mix van Cobains persoonlijke archief, muziek, animatie en onthullende interviews.

ma 4, di 5 & vr 8 mei

Het befaamde Rijksmuseum zou 5 jaar sluiten voor verbouwingswerken, het werden er uiteindelijk dubbel zoveel.

ma 4 en vr 8 mei

Oeroude oceanen vol leven, Noorse kolonisten, native Americans en grote oliemaatschappijen, allemaal komen ze samen in Deep Time. Een etherisch portret van landeigenaars, ambtenaren en olie-arbeiders te midden in één van de meest productieve oliewinningen van de wereld.

di 5 & vr 8 mei

Op 8 maart 1971, terwijl heel Amerika kijkt naar ‘het gevecht van de eeuw’ tussen Mohammed Ali en Joe Frazier, breken 8 gewone burgers binnen in een FBI-kantoor in Pennsylvania.

ma 4 & vr 8 mei

De Congolese ondernemer Lebrun is afgereisd naar China om er goedkope t-shirts op te kopen voor een kandidaat in de presidentiële verkiezingen. Maar er is vertraging opgelopen, de verkiezingen zijn voorbij en de t-shirts waardeloos.

di 5, wo 6 & za 9 mei

December 1995, midden in de nacht worden 4 ton wapens vanuit de lucht gedropt boven India. Enkele dagen later keert een Deense man terug naar huis met een groot geheim.

di 5, do 7 en za 9 mei

Twintig jaar geleden verloor de excentrieke Garnet bijna zijn leven tijdens een trip in de afgelegen Schotse wildernis. Hij vond er een ongewone houten scepter, waarvan hij overtuigd is dat het een merkteken is van een oeroude geheime schat.

wo 6, vr 8 en za 9 mei

Ondanks de massale media-aandacht en een obsessie voor uiterlijk blijft het aantal kinderen met overwicht in de westerse wereld dramatisch stijgen.

zo 3, do 7 & za 9 mei

Niets op aarde is origineel, alles is ergens op gebaseerd. Mark Landis zegt het heel terloops. Al dertig jaar maakt Landis vervalste kunstwerken, die hij wegschenkt aan musea. Totdat Matthew Leiniger, een oplettende medewerker van het Oklahoma City Museum of Art, hem ontmaskert.

di 5 en za 9 mei

Vier kortere non-narratieve documentaires die je onderdompelen in verschillende, vaak visueel verbluffende werelden of situaties.

 Mountain Fire Personnel 
Alex Tyson - VS - 2015 - 29min

Obiekt
Paulina Skibinska - Polen - 2015 - 15min 

za 2 en za 9 mei

Al eeuwenlang is de mens nieuwsgierig naar wat er zou gebeuren wanneer buitenaards leven op onze planeet zou landen. The Visit bekijkt mogelijke scenario’s met experten van over de hele wereld, zoals het 'Office for Outer Space Affairs' van de Verenigde Naties.

za 2, wo 6 en za 9 mei

Wanneer een regering er niet in slaagt de veiligheid te garanderen tegen georganiseerde misdaad, is het dan toegestaan om het heft in eigen hand te nemen?

za 2 en za 9 mei

Toen in april 1945 de concentratiekampen werden bevrijd door geallieerde troepen, legden militairen de gruwel vast op film. De vele uren filmmateriaal werden doorgespeeld aan befaamde filmmakers als Alfred Hitchcock en Sidney Bernstein om er een documentaire van te maken.

zo 3, di 5 en za 9 mei

De eerste Palestijnse Intifada begon in 1987 zonder veel geweld, maar als burgerlijke opstand. Eén van de meest markante voorbeelden hiervan was de aankoop van 18... koeien. Het was een poging van bewoners van het bezette gebied om onafhankelijk te worden van de aankoop van Israëlische melk.

za 2, ma 4 & za 9 mei

David Hockney is een van de belangrijkste artiesten van zijn generatie. We volgen zijn carriere van zijn eenvoudige achtergrond in Bradford tot in Hollywood, waar hij worstelde met labels als homoseksueel en popart-artiest.

vr 8 en za 9 mei

In 1977, lang voor de hedendaagse obsessie met selfies en status updates, begon Sam Klemke zijn leven vast te leggen op film. Hij documenteert zijn evolutie van optimistische tiener, over zwaarlijvige dertiger vol zelfspot naar een eerder filosofische vijftiger.

zo 3 en do 7 mei

Leven in een ondergelopen tunnel in Las Vegas, een eenzaam bestaan in de uitgestrekte woestijn in Californië of dan toch maar naar Mars? Voor de personages in Above and Below is dit geen louter theoretische vraag, maar de dagelijkse werkelijkheid.

za 9 mei

Van Strangers in the Night over You've Lost That Lovin' Feelin' tot Mr. Tambourine Man: de legendarische band The Wrecking Crew zorgde voor de beat, de drums en de swing van heel wat evergreens uit de jaren 60 en 70.

wo 6 & za 9 mei

Actrice Brandy Burre (The Wire) gaf haar carrière op om een gezin te stichten met haar vriend Tim. Nu Brandy weer aan het werk wil, loopt haar relatie op de klippen en valt haar gezinsleven uiteen. “We speelden de rollen die we dachten dat we moesten spelen” analyseert Brandy terugblikkend.

vr 8 en za 9 mei

25 jaar lang leefde Brenda als ‘Breezy’, een jonge drugsverslaafde prostituee die haar eigen kinderen in de steek liet. Na een conflict met een klant besloot ze het roer om te gooien. Vandaag is Brenda een steunpilaar voor jonge vrouwen die hun leven willen veranderen.

vr 8 en za 9 mei

Vier jonge Brazilianen uit de arme wijken van Saõ Paulo hebben een missie. Zonder enige beveiliging beklimmen ze torenhoge gebouwen om in een unieke stijl graffiti te spuiten.

zo 3, vr 8 en za 9 mei

De Syrische Amina Arraf begint een online affaire met Sandra Bagaria uit Montreal. Wanneer Sandra haar aanmoedigt om de provocatieve blog A Gay Girl in Damascus te lanceren vlak voor de Syrische opstand, trekt dit wereldwijd de aandacht. Maar wie is Amina eigenlijk? Bestaat ze eigenlijk wel?

zo 8, zo 15 & zo 22 feb 15, zo 1, zo 8, zo 15, zo 22 & zo 29 mrt 15, zo 5, zo 12, zo 19 & zo 26 apr 15, zo 3 & zo 10 mei 15 . 21:00

8/2: SCHNTZL

15/2: Hoboken Homies 

22/2: Thelonious4

1/3: Jazznight with LUCA - Lemmens

8/3: Jazz dj

15/3: Modderhed

22/3: Leuven Jazz: Jens Mauritz orchestra

zo 10 mei 15 . 21:00

De Leuvense Roselien is van jongs af aan gebeten door muziek, maar in 2013 wordt ze door niemand minder dan Lefto gekatapulteerd als kandidate voor STUBRU’s De Nieuwe Lichting. 

zo 10 - za 16 mei 15

Leuven Klimaatneutraal 2030 loodst je doorheen de rijkdom van deze Klimaatweek en beantwoordt al je vragen. Tevens word je binnengeleid in de wondere wereld van een klimaatneutrale stad en motiveert het je om mee de schouders te zetten onder straffe, lopende klimaatinitiatieven.

ma 11 mei 15 . 20:00

Debat in het kader van de reeks Human Ecology/Ongehoord en in het kader van de Klimaatweek

klimaatweek • lezing • debat • ongehoord
zo 3 & di 12 mei

Eind jaren zestig. Een kleine jongen gaat samen met zijn ouders naar een misviering. Tijdens de communie geeft het kind over. De jongen is nu een filmmaker en onderzoekt wat hem toen zo beroerde.

zo 10, ma 11 & di 12 mei

Immense delen van de aarde zijn verwoest door een enorme meteorietinslag. Een radiostem kondigt aan dat het nog twaalf uur zal duren vooraleer ook het voorstedelijke Perth van de kaart wordt geveegd.

zo 10 & wo 13 mei 15 . 15:00 - 18:00

In het STUKcafé kan je in mei weer terecht voor twee Repair Cafés. Het concept blijft vertrouwd en simpel: verzamel oude, stuk gewaande spullen, breng ze mee en wij proberen met de hulp van enkele herstellingsexperts deze voorwerpen een tweede leven te geven.

di 12 & wo 13 mei 15 . 20u00

'Het surrealisme en de vaak raadselachtige beeldtaal van Peeping Tom zijn vanaf begin tot einde boeiend.' (**** 

di 12 & wo 13 mei 15 . 20:30

"Een aaneenschakeling van mooie, oprechte en soms grappige momenten." (***, theaterkrant.nl, 7/3/15)

wo 13 mei 15 . 22:00

Na afloop van de TRASH Trouvé-opening draait REused (volledig) door in het STUKcafé met een dj-set die enkel draait rond – je raadt het – remixes en covers. Rewind!

vr 15 mei 15 . 20u30 & za 16 mei 15 . 17u00

'De strakke enscenering, het spitse spel en spelplezier, dit aanstekelijk performen met lichaamsbewegingen en met stem is zo knap om mee te maken.' (****, 

za 16 mei 15 . 20u30

Gefascineerd door het strenge en ogenschijnlijk eenvoudige minimalisme van het vroege werk van Lucinda Childs, bewerkt Nicole Beutler twee van haar stukken die oorspronkelijk in stilte opgevoerd we

22, 26, 29 april, 13 en 17 mei

Verjaren op 29 februari is vreselijk stom. Zeker wanneer je voor je tiende verjaardag een eendenei cadeau krijgt dat nog uitgebroed moet worden. Samen met haar beste vriendin Margaux kijkt Cathy toe wanneer het eendenkuiken uit het ei komt gekropen.

do 14 tot za 16 mei 14:00 - 22:00, zo 17 mei 14:00 - 18:00

REused brengt het werk van vijf hedendaagse kunstenaars samen met als centrale factor kunstwerken en voorwerpen uit recuperatiemateriaal. Soms surrealistisch, teder of zelfs humoristisch, maar ook met een kritische blik. Zo zie je in de expo o.m.

zo 10, ma 11, di 12, do 14, zo 17 & ma 18 mei

De Belgische ingenieur Pierre werkt voor een multinational in het tropische woud op de grens tussen Argentinië en Brazilië, waar hij de ontbossing en het planten van nieuwe dennen beheert. Als rugby liefhebber leidt hij ook het jonge lokale team 'Los Carpinchos'.

3, 6, 10, 15, 17 & 18 mei

Pierre Dulaine, een gerenommeerd stijldanser, keert terug naar zijn geboortestad Jaffa (Israël) om een bewonderenswaardig project op te starten. In Jaffa, nabij Tel Aviv, wonen Joden en Palestijnen naast elkaar. In deze licht ontvlambare wijk tracht “Mr.

film • docville • jeugdfilm
do 14, vr 15, za 16 & di 19 mei

Bij het begin van het millenium staat in een naamloze stad al dagen een reusachtige file. Alle straten zijn uitgestorven. Winkels sluiten hun deuren en bedrijven storten in terwijl stadsbewoners vluchten in bizarre religieuze rituelen.

wo 13, vr 15, za 16 & di 19 mei

Wanneer de culturele tradities van een afgelegen stadje in Noord-Australië alsmaar meer aan banden worden gelegd door de regering, wordt de ouder wordende Charlie steeds radelozer.

ma 11, wo 13, do 14, za 16, zo 17, ma 18 & di 19 mei

Tegen de achtergrond van een leeggelopen en verloederde stad dwingen financiële problemen Billy, een moeder van twee, in te gaan op het voorstel van een sinistere bankier om in een macaber, Grand-Guignol-achtig cabaret te werken.

21, 27, 29 en 30 mei, 1 juni

In 1966 verhuist de jonge muzikant Jimi Hendrix van Greenwich Village, New York naar London om er carrière te maken. In Europa is de muziekindustrie toegankelijker voor mensen als Jimi, die zich niet willen vastpinnen op één genre.

wo 20 & do 21 mei 15 . 20:30

Met de jonge Nederlandse actrice Anneke Sluiters kon Lernous geen betere Alice casten.

wo 20, vr 22, di 26, wo 27, za 30, zo 31 mei & 1 jun

Een duif zit op een tak en observeert het gestuntel van de mensheid. Hij verwondert zich over onze enorme rijkdommen en gigantische tekortkomingen. Sam en Jonathan zijn twee melancholieke, naar liefde snakkende verkopers van feestartikelen.

vr 22 mei 15 . 18:00

Voor het uitverkochte concert van Spinvis kan je vrijdag GRATIS naar een Q&A met zanger Erik de Jong!

vr 22 mei 15 . 20:00

Zittend concert 

21 en 22 mei

De normale samenleving is in verval geraakt. De snelwegen zijn een nachtmerrieachtig decor geworden voor een dodelijk spel tussen een groep criminele motorrijders en een handjevol jonge politieagenten in opgevoerde achtervolgauto's.

wo 20, do 21, za 23 & di 26 mei

57 scenes met unieke portretten: mannen worstelen met tuba’s, dromen dat ze het tafelkleed onder een 200 jaar oud servies vandaan kunnen trekken, zitten weer vertrouwd vast in de file, krijgen nooit de etalageruit van een lege winkel tot en met het laatste vlekje schoongepoetst of worden tijdens

20, 24, 27 en 31 mei

De 14-jarige Felix droomt ervan om in de voetsporen van zijn vader te treden als saxofoonspeler. Zijn moeder Lindiwe echter beschouwt jazz als duivelsmuziek en als verantwoordelijk voor de dood van haar man, die aan een alcoholverslaving stierf.

vr 8, vr 22, zo 24 & ma 25 mei

De regio Kivu in Congo is 's werelds grootste producent van het erts coltan. Maar deze natuurlijke rijkdom blinkt niet voor iedereen. Omwille van de illegale exploitaties verblijven verschillende buitenlandse legers ter plaatse.

wo 20, za 23, zo 24, ma 25, di 26, vr 29 & zo 31 mei

In het Frankfurt van 1958 worden alle herinneringen aan de nietsontziende oorlog stilletjes aan weggedrukt. De economie is zich aan het herstellen en het dagelijkse leven begint weer normaal te voelen.

23, 24 en 25 mei

De gewezen kampioen snelschaken Genesis Potini worstelt al jaren met een zware bipolaire stoornis. Wanneer hij weer eens ontslagen wordt uit de psychiatrie probeert hij aansluiting te zoeken met zijn broer, een kleine crimineel.