La Tierra Roja

La Tierra Roja

Diego Martínez Vignatti

De Belgische ingenieur Pierre werkt voor een multinational in het tropische woud op de grens tussen Argentinië en Brazilië, waar hij de ontbossing en het planten van nieuwe dennen beheert. Als rugbyliefhebber leidt hij ook het jonge lokale team 'Los Carpinchos'. Pierre heeft geen morele bezwaren; hij haalt de bomen neer, verbrandt ze en springt kwistig om met insecticiden. Maar de insecticiden dringen in de grond en vervuilen het water; met grote gevolgen voor de lokale bevolking. Pierre weigert te geloven dat hij daarvan de rechtstreekse oorzaak is, maar wanneer hij verliefd wordt op Ana, een jonge activistische lerares, zal ook hij een drastische beslissing moeten nemen.

 

Commentaar:

 

De Argentijn Diego Martinez Vignatti belandde in België om aan het INSAS, de Franstalige filmschool in Brussel, te komen studeren. Aanvankelijk maakte hij documentaires, maar met La Cantante de Tango (2009) schakelde hij over naar fictie. Zijn tweede fictielangspeelfilm La Tierra Roja is een aangrijpende western die de ongewilde, maar dramatische gevolgen van insecticiden aankaart.

De voorstellingen zijn gratis, maar u heeft een toegangsticket nodig. Deze kunnen telkens 1u voor de start van de filmvertoning aan het STUK-onthaal worden opgehaald.

 

STUK START: BELGIANS ABROAD

 

De wereld is een dorp geworden en dat geldt zeker ook voor de filmwereld. Internationale filmproducties zakken steeds vaker af naar België af en omgekeerd staan Belgische acteurs en actrices steeds meer op buitenlandse filmsets. Cinema ZED –STUK zoomt in op enkele internationale producties waar Vlaanderens uitgezonden zonen en dochters in schitteren: La Tierra Roja met Geert Van Rampelberg, Moonwalkers met Tom Audenaert, La Meraviglie met Sam Louwyck, Un début prometteur met Veerle Baetens en The Zookeepers Wife met Johan Heldenbergh. Weetjes die u kan benutten in de volgende klassieke filmquiz, maar die u niet zullen verder helpen in de ongeziene ‘Stop-the-film-Quiz’ die het seizoen helemaal terug op gang trekt.

 

Cast: Geert Van Rampelberg, Eugenia Ramírez, Jorge Aranda / België / Gesproken taal: Engels, Spaans / Ondertiteling: Nederlands

Cinema ZED STUK
wo 27 sep 201717:30

De voorstellingen zijn gratis, maar u heeft wel een toegangsticket nodig. Deze kunnen telkens 1u voor de start van de filmvertoning aan het STUK-onthaal worden opgehaald.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief