licht!

© Joeri Thiry, STUK - House for Dance, Image & Sound

licht!

tout petit

Tijdens de residentie wordt de voorstelling licht! gecreëerd. licht! is een voorstelling waarin het licht aan het dansen gaat. De creatie draait om de bewegingen van lichamen, licht en lichtbronnen. Deze drie elementen spelen op elkaar in. De twee weken waarin we in het STUK werken gaan we aan de slag met het technische aspect van bewegend licht en de interactie tussen de dansers en het licht.


tout petit werd in 2012 opgericht door Ciska Vanhoyland en Lies Cuyvers. Lies en Ciska maken danstheatervoorstellingen voor een jong publiek. In 2013 ontstond de succesvolle voorstelling Kom mee, Leon!. De voorstelling (3+) werd meer dan 100 keer geprogrammeerd. Tijdens het Krokusfestival 2016 ging de tweede creatie van tout petit in première: Schots en scheef. Ook internationaal werd de voorstelling opgepikt.

In het voorjaar 2017 startte tout petit met de creatie van haar derde voorstelling voor jong publiek: licht!. De voorstelling voor 3+ gaat in oktober’17 in première in cultuurcentrum Hasselt, en speelt vervolgens in STUK kunstencentrum, schouwburg Kortrijk , C-mine cultuurcentrum en op festival Jong! (NL). tout petit kiest voor zeer fysieke hedendaagse dans die ontstaat vanuit een theatraal gegeven. Bewegingspatronen krijgen vorm vanuit een heldere intentie. Eenmaal de intentie duidelijk is ingezet, wordt er gevarieerd en gespeeld met vormen. Dansvormen die steeds ontstaan vanuit de interactie tussen dansers. tout petit creëert sterke beelden die in elkaar overvloeien. De voorstellingen zijn concreet en abstract tegelijkertijd.

STUK Labozaal, STUK Atelier 1
ma 4 sep 2017 - vr 15 sep 2017.
di 3 okt 2017 - do 12 okt 2017.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief