Love Shrine & Your Majesty/Love Shrine & Lese Majesty - Part 1- Dress Me In Words (Working title)

© Joeri Thiry, STUK - House for Dance, Image & Sound

Love Shrine & Your Majesty/Love Shrine & Lese Majesty - Part 1- Dress Me In Words (Working title)

Marcus Baldemar

Liefde is een werkwoord. Liefde is kiezen voor vertrouwen, zorg, affectie, respect, erkenning, toewijding, open en eerlijke communicatie. 

Een heiligdom is een ' koffer voor relikwieën', een 'doos om papier in te bewaren' of 'de graftombe van een heilige'. Een heilige plek. Een plek waar we bijhouden at betekenisvol is.  

Uwe majesteit is de naam die we onze koning(inn)en geven. 

Majesteitsschennis is een 'aanslag op de soevereine authoriteit, verraad'. 

Bijgestaan door Linnéa Martinsson en Viktoria Andersson, zijn de objecten van onze liefdesdaad wijzelf en de extensies van onszelf; ons dansen. Ik wil mijn grote appreciatie uitspreken voor popcultuur maar tegelijk ook de manier waarop we vandaag liefde behandelen en uitdrukken in vraag stellen. We doen dat samen in dance, stem en tekst. 


Marcus Baldemar studeerde in 2008 af aan P.A.R.T.S. en werkte sindsdien aan verschillende projecten in Europa. Hij danste voor en werkte samen met Daniel Linehan, Andros Zins-Browne, Stina Nyberg & The Knife, Ludvig Daae, Albert Quesada en anderen.

Marcus' interesse in zowel zijn performancewerk en als zijn creaties is het menselijk lichaam en zijn relatie tot taal, zowel op persoonlijk als op politiek vlak.

STUK Atelier 2
ma 26 sep 2016 - zo 9 okt 2016.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief