Marble Sounds - Tautou

Marble Sounds - Tautou

Marble Sounds slaat, twee jaar na hitsingle Leave a Light on, een nieuwe weg in met Tautou. Het derde album van de band rond zanger Pieter Van Dessel betekent geen stijlbreuk, maar Tautou klinkt wel ánders dan het voorgaande werk van Marble Sounds: groots in zijn eenvoud – soms bombastisch, soms intens – met tien songs die in het gebied tussen post-rock en keurig georkestreerde pop wonen.

De melancholie, opgebouwd rond piano en strijkers, heerst nog steeds. Elbow, Death Cab For Cutie en Frightened Rabbit zouden buurtbewoners kunnen zijn. Nog voor Pieter Van Dessel de eerste steen van Tautou legde, had de Brusselaar al een schets van de cd in gedachte.  Het brein achter Marble Sounds zocht, meer dan ooit, de hulp van buitenaf. Van Dessel produceerde Tautou samen met Jasper Maekelberg van Faces On TV.

'Jasper heeft een groot aandeel in de uiteindelijke sound van de plaat. Daar waar ik vroeger vooral de gitaar naar voren schoof, vond hij een evenwicht tussen drum, bas, gitaar en strijkers.' Met Mattijs Vanderleen (Sunday Bell Ringers, Tommigun) verwelkomt de band een nieuwe drummer. Componist. Roel Das schreef alle strijkersarrangementen, ingespeeld door een achtkoppig orkest van Casco Phil, het voormalige Belgische Kamerfilharmonie. 

Eerste single The Ins and Outs vat Tautou samen in één nummer: warm en koud tegelijk, met een piano die overgaat in een zee van strijkers en nerveuze riffs. Marble Sounds draagt een nieuw masker, maar het hart van de muziek zit nog steeds vol melancholie. 'Tautou snijdt dieper, we klinken matuurder dan voorheen,' aldus Van Dessel. 'Soms is het makkelijker om alleen te werken, maar ik ben blij dat we dit album samen hebben gemaakt. Dit voelt aan als een grote stap vooruit.'

50 minuten, van de mooiste die we deze editie (van Pukkelpop) al zagen.
Humo

Net als bij hun vorige doortocht toonde Marble Sounds zich een waardige hoofdact van Pukkelpop.
De Morgen

STUK Labozaal
do 18 mei 201720:00
basis
kassa€ 14
vvk€ 10

Schrijf je in op onze nieuwsbrief