Masterclass met kabinet k

© Kurt Van der Elst

Masterclass met kabinet k

Naar aanleiding van de voorstelling Invisible organiseren kabinet k en STUK een tweedaagse masterclass.


Bij kabinet k staat de ontmoeting en samenwerking tussen kinderen en dansers centraal.  In deze masterclass is het werkproces van
Invisible aanleiding om de danstaal te belichten die zo eigen is aan het werk van kabinet k. Kinderen én dansers werken 2 dagen intensief samen vanuit opdrachten zoals die ook in het recente creatieproces van Invisible zijn ingezet. Hoe verhoudt het getrainde lichaam zich tot het ongetrainde lichaam? Hoe verhoudt de dans zich tot de inspiratiebronnen? Hoe verhoudt het werkproces zich tot de dansdramaturgie?...

Voor deze masterclass zijn we op zoek naar 8 professionele dansers die zich samen met 8 kinderen van 8 tot 11 jaar willen onderdompelen in de danstaal en de unieke werkwijze van kabinet k. De kinderen hebben al enige ervaring met dans en werkprocessen en worden rechtstreeks uitgenodigd door kabinet k en STUK.

Kabinet k benadert dans op een organische manier, waarbij niet de virtuositeit, maar een zekere authenticiteit in de beweging voorop staat. Inhoud primeert steeds op esthetiek. Kabinet k hanteert een danstaal die het ene moment beschouwend, minimalistisch, beeldend is, en vervolgens kantelt naar rauwe, brute, exuberante energie.  

Joke Laureyns en Kwint Manshoven vormen samen kabinet k. Beiden zijn choreograaf, met een achtergrond in respectievelijk filosofie en vormgeving. Met kabinet k focussen ze zich op dansvoorstellingen met zowel professionele dansers als kinderen op scène.

za 24 feb 201810:00 - 17:00
zo 25 feb 201810:00 - 17:00

Deze masterclass is volzet

Docenten: Joke Laureyns en Kwint Manshoven
Voertaal: Nederlands & Engels
Capaciteit: 8 professionele dansers

Schrijf je in op onze nieuwsbrief