Mazing

© Joeri Thiry, STUK - House for Dance, Image & Sound

Mazing

Vera Tussing & Team

Tijdens een residentie in STUK werken Vera Tussing en haar team aan de nieuwe voorstelling Mazing, in de aanloop naar de première eind november in STUK. 

Wat betekent het om samen te zijn in 2016? In Mazing worden vijf dansers in beweging gezet door het publiek. Ze creëren zichtbare netwerken van acties, die hun oorsprong vinden in eenvoudige sociale onderhandelingen. Mazing is een zachtaardige maar destabiliserende performance die onze notie van ‘de gemeenschap’ bevraagt én versterkt. In het digitale tijdwerk wil Vera Tussing de kracht van de fysieke aanraking herwaarderen. Vandaag is het sociaal gebeuren een performance geworden, en performance een sociaal event. Vanuit die wetenschap stelt ze zich de vraag hoe ze aan de hand van performance nieuwe modellen van sociale betrokkenheid kan ontwikkelen. In Mazing toont Tussing een mogelijk antwoord, gebaseerd op de simpele kracht van het dansende lichaam, de tastbaarheid van beweging en de fragiliteit van fysiek contact.


Vera Tussing studeerde aan de London Contemporary Dance School en heeft als choreograaf, maker en danser gewerkt in België, de UK en de rest van Europa. In 2011 ging Trilogy in première, een samenwerking met Albert Quesada. Nadien maakte ze de voorstellingen You Ain't Heard Nothing Yet (2012) en T-Dance (2014), en de bewegings- en geluidsinstallatie Sound Bed. De voorstelling, The Palm of Your Hand ging in première in 2015, nu werkte ze aan de nieuwe voorstelling Mazing. Een centraal thema in Vera's werk is hoe onze verschillende zintuigen samen onze perceptie structureren, en hoe interpersoonlijke ontmoetingen tussen publiek en performer ontstaan. 

STUK Studio
ma 5 sep 2016 - vr 23 sep 2016.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief