Mia Madre

MIA MADRE Trailer (Nanni Moretti - 2015)

Mia Madre

Nanni Moretti

De succesvolle filmmaakster Margharita zit midden in de opnames van haar nieuwe film wanneer blijkt dat haar moeder niet lang meer te leven heeft. De verwarring en onmacht die het nakende afscheid met zich meebrengt, brengt haar helemaal van de kaart. Ze voelt zich wat overbodig naast haar schijnbaar perfecte broer die erg zorgend is voor hun moeder. Ondertussen moet ze haar film afwerken met een verwaande Amerikaanse acteur die op de filmset alle aandacht opeist, en een opgroeiende dochter, ex-man en een nieuwe relatie die het dagelijkse leven nog wat complexer maken.

COMMENTAAR:

Regisseur Nanni Moretti (‘Habemus Papam’ (2011)) maakte met ‘Mia Madre’ een erg persoonlijke film. Hij verloor zelf zijn moeder tijdens de opnames van zijn vorige film en verwoordt in ‘Mia Madre’ prachtig de soms absurde gevoelens die dit stervensproces met zich meebrengt. Moretti speelt zelf subliem de rol van de perfecte broer, naast een schitterende Margherita Buy en een hilarische John Turturro als verwaande acteur. Dit hartverwarmende, melancholische, tragikomische drama werd in Cannes met een staande ovatie ontvangen.   

PERS:

"Buy speelt prachtig gevarieerd en gebalanceerd. " - De Filmkrant.nl

"A sublimely modulated blend of laughter and tears" - The Observer

"A tremendously smart and enjoyable movie." - The Guardian

Fictiefilm / 2015 / 1:46 / Regie: Nanni Moretti / Cast: Margherita Buy, John Turturro, Giulia Lazzarini / Italië; Frankrijk / Gesproken taal: Italiaans, Engels / Ondertiteling: Nederlands / Leeftijdscategorie: Alle leeftijden

Cinema ZED STUK
zo 11 dec 201622:30
wo 14 dec 201620:00
vr 16 dec 201622:30

Basis: € 7,50

Reductie: € 6,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief