Monsoon Platform

Monsoon Platform

Europalia, STUK & Kobalt Works

Een intercultureel onderzoeksplatform in het kader van  Europalia Indonesia onder leiding van Arco Renz

Voor choreograaf Arco Renz is Zuidoost-Azië zijn tweede thuis. Europalia nodigde hem uit als gastcurator voor het festival met focus op Indonesië. Hij kent de diverse kunstscènes en in het bijzonder de danspraktijk van de eilandengroep van binnenuit en makte samen met lokale curatoren een selectie voor het podiumprogramma van Europalia. STUK presenteert in dat kader twee voorstellingen van de Indonesische choreograaf Eko Supriyanto (Cry Jailolo en Balabala). Daarnaast organiseert STUK een Monsoon Laboratorium onder leiding van Arco Renz.

Tijdens Monsoon ontmoeten acht beloftevolle kunstenaars uit Europa en Indonesië elkaar voor het eerst in Leuven. Twee weken lang gaan ze in de studio's van STUK op zoek naar de (on)mogelijkheid om samen te werken aan de hand van blind dates. Kunnen ze hun culturele achtergrond en persoonlijk perspectief rijmen met die van de ander? Op verschillende momenten kan je kennismaken met deze makers. Monsoon is een blind date tussen kunstenaars van verschillende achtergronden, daarom maken we de namen van de deelnemende kunstenaars niet op voorhand bekend.

 

Opening: publiek toonmoment met Indonesisch werk
14 dec . 20:30 . STUK Soetezaal
gratis . inschrijven via deze link

Als aftrap van het Monsoon Laboratorium presenteren de vier geselecteerde Indonesische kunstenaars korte fragmenten uit eigen werk. Verwacht een eclectische mix van traditionele Indonesische dans, hedendaagse dans,  beeldende kunst en elektronische muziek.


Afsluitend publiek toonmoment
21 dec . 18:00 . STUK Studio
gratis . inschrijven via deze link

Als afsluiter van het Monsoon Laboratorium delen de acht deelnemende kunstenaars de resultaten van hun blind dates. Onder de deelnemers zitten zowel choreografen, een mode-ontwerper, een muzikant als een beeldend kunstenaar wat verrassende confrontaties zal opleveren. Er is ruimte voor feedback en dialoog met de deelnemers.
di 12 dec 2017 - do 21 dec 2017.

12-21.12 doorlopend repetities (niet publiek)

14.12
20:30 Opening
publiek toonmoment Indonesisch werk

21.12 18:00 Slotevent
Afsluitend publiek toonmoment 


Beide toonmomenten zijn gratis, inschrijven via deze link

Schrijf je in op onze nieuwsbrief