The moon is the moon is the moon

© Joeri Thiry, STUK - House for Dance, Image & Sound

The moon is the moon is the moon

Anneleen Keppens

Anneleen werkt tijdens deze residentie aan haar voorstelling The moon is the moon is the moon (te zien in STUK op 3 mei 2018)Door de verschillende bouwstenen van een danstrio te onthullen, breekt The moon is the moon is the moon de vele lagen van choreografie open. Vergelijk het met de talloze schetsen en études die schilders maken voor ze aan een schilderij beginnen: hoe ze in tekeningen verschillende perspectieven en houdingen onderzoeken. Deze voorstelling maakt een verhaal met en vraagt aandacht voor de ‘schetsen’ als bouwstenen en legt de vele lagen van het proces bloot. De drie dansers en componist Gerrit Valckenaers nodigen u uit om in de dans af te dalen en ze dieper te beleven.

Zoals Tibetaanse monniken wekenlang aan een zandmandala werken om daarna de zandkorrels bijeen te vegen als teken van de vergankelijkheid van het materiële, zo bouwen ook de dansers hun choreografie op om hun bewegingen daarna uit te wissen. Wat overblijft is de gemeenschappelijke ervaring van dansers en publiek.


Anneleen Keppens studeerde aan de Koninklijke balletschool van Antwerpen en aan PARTS/Brussel. Sindsdien werkt ze als danseres voornamelijk samen met Daniel Linehan/Hiatus, zowel in nieuw werk als in repertoire voorstellingen. In 2014 danste ze in Rétrospective par Xavier le Roy in Centre Pompidou in Parijs. Tussen 2014 en 2016 toerde ze met Drumming, een stuk van Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas). Ze werkt als extern oog voor artiest Alexander Vantournhout en gaf lessen improvisatie en compositie in o.a. SummerSchool/PARTS, Artesis Hogeschool en Kunsthumaniora Brussel. In 2016 ving ze dankzij een beurs van de Vlaamse overheid een persoonlijk onderzoeksproject aan naar Transparantie in abstracte dans. Anneleen volgt momenteel een opleiding Body-Mind Centering in SOMA (FR) en EMA (UK).

Voor dit project werkt ze samen met dansers Victor Pérez Armero en Maria Fereirra Silva, bewegingsassistent Stanislav Dobák, componist Gerrit Valckenaers en lichtontwerper Clive Mitchell.


STUK Atelier 2
ma 19 jun 2017 - do 29 jun 2017.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief