Moonwalkers

Moonwalkers

Antoine Bardou-Jacquet

Juli 1969, Apollo 11 is onderweg naar de maan. De Verenigde Staten wil kost wat kost vermijden dat de maanlanding op een fiasco zal uitdraaien. De CIA stuurt een agent naar Londen om niemand minder dan Stanley Kubrick een valse maanlanding te laten filmen, moest de echte toch falen. De CIA agent Kidman komt echter terecht bij Jonny, een niet zo succesvolle manager van een onbekend rockgroepje. Jonny doet zich voor als de manager van Kubrick en raakt al snel verstrikt in zijn eigen leugens. Hij moet beroep doen op een hoop hippies, een zootje ongeregelde kunstenaars en drugsverslaafde vrienden. De CIA moet immers geloven dat de film die ze maken, door Kubrick zelf gemaakt is.

 

Commentaar:

 

De maanlanding wordt al bijna 50 jaar door sommigen in twijfel getrokken. Dat het hele gebeuren gefilmd zou zijn door Stanley Kubrick is ook een complottheorie die al lang de ronde doet. Een geschift verhaal dus om een film over te maken. Zet dit nog eens in een setting van Londen in de sixties en je krijgt een swingende cocktail genaamd Moonwalkers. Naast o.a. Rupert Grint speelt ook Tom Audenaert een opmerkelijke komische rol, als kunstzinnige regisseur. De film werd zelfs volledig opgenomen in België.

De voorstellingen van STUK START zijn gratis, maar u heeft een toegangsticket nodig. Deze kunnen telkens 1u voor de start van de filmvertoning aan het STUK-onthaal worden opgehaald.

Cast: Rupert Grint, Ron Perlman, Tom Audenaert / Frankrijk, België / Gesproken taal: Engels / Ondertiteling: Nederlands

Cinema ZED STUK
wo 27 sep 201720:00

De voorstellingen zijn gratis, maar u heeft wel een toegangsticket nodig. Deze kunnen telkens 1u voor de start van de filmvertoning aan het STUK-onthaal worden opgehaald.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief