More than Honey

More than Honey

Markus Imhoof

Sinds meer dan tien jaar doet zich over de hele wereld een angstaanjagend fenomeen voor: honderdduizenden kolonies van honingbijen lijken van de aardbodem te verdwijnen. Is het een tijdelijke terugval of is er meer aan de hand? Een virus? Pesticiden? Niemand lijkt een antwoord te hebben. Eén ding is wel zeker: het lot van de natuur en de mens is nauw verbonden met dat van de bijen. Met een verbluffende visuele flair neemt regisseur Markus Imhoof de kijker mee in de wereld van de honingbij en reist van de Alpen tot Arizona om samen met imkers en wetenschappers te zoeken naar antwoorden.

COMMENTAAR

Met ongelooflijke close-ups neemt deze film je mee naar de wonderbaarlijke, mysterieuze wereld van de bijen. Een film die op overtuigende wijze ons bewust maakt van een onrustwekkend fenomeen. Was het immers niet Albert Einstein die ons waarschuwde dat wanneer de bijen zouden uitsterven, de mensen vier jaar later zouden volgen? Een ecologische must-see!

Deze voorstelling wordt gevolgd door een nagesprek met Dave Goulson, internationale autoriteit op vlak van bijenproblematiek (voertaal Engels).

PERS

"More than Honey paart de hoge productiekwaliteit die we de jongste jaren gewoon zijn van natuurdocumentaires aan kritiek op grootschalig kapitalisme. De som van indrukwekkend beeldmateriaal en een belangwekkend actueel onderwerp levert sporadisch meeslepende scènes op" - Filmmagie


Documentaire / 2012 / 1:31 / Regie: Markus Imhoof / / Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk / Gesproken taal: Duits, Engels, Nederlands / Ondertiteling: Nederlands, Frans / Leeftijd: alle leeftijden

Cinema ZED STUK
do 18 mei 201720:00

Basis: € 8,50

Reductie: € 7,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief