New Measuring Rites

© Joeri Thiry, STUK - House for Dance, Image & Sound

New Measuring Rites

Manon Santkin

Manon Santkin werkt aan haar nieuwe project New Measuring Rites. Meer info volgt. 


Manon Santkin (BE, 1982) werkt als danseres, choreografe, artistiek adviseur, processassistente en schrijfster. Ze studeerde af aan P.A.R.T.S. in Brussel en behaalde een Master in New Performative Practices aan Doch in Stockholm. Ze werkte onder meer samen met choreografen Mette Ingvartsen, Salva Sanchis, Xavier Leroy, Sidney Leoni, Eleanor Bauer, Cecilia Lisa Eliceche, Daniel Linehan en Leslie Mannès. 

Manon ontwikkelt projecten in verschillende vormen en media, op en naast het podium: performance, installatie, geschreven en audiopublicaties, workshops. Ze initieerde The Library of Schrödinger, een hybride project dat performance en publicatie vermengt; By-product, samen met Jennifer Defays en Leslie Mannès, over de performativiteit van kleding, en Performance Kit, een onderzoek met Leslie Mannès naar instant interpretaties van choreografische instructies. Ze publiceert ook texten, kaarten en audiodocumenten als afgeleide van creatieprocessen waaraan ze deelneemt.  

In haar huidige projecten herbezoekt Manon de idee van 'interpretatie' vanuit een ecologie van praktijken en intelligenties, zelforganisatie en interactieve actoren. 

STUK Studio
ma 11 sep 2017 - vr 22 sep 2017.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief