NIEUWE DATUM | Data-driven Spaces, Forms and Shapes

© Schumacher

NIEUWE DATUM | Data-driven Spaces, Forms and Shapes

PATRIK SCHUMACHER - ZAHA HADID ARCHITECTS (DE/UK)

De uitgestelde lezing van Patrik Schumacher, die op 24 maart gepland stond, vindt plaats op donderdag 13 oktober 2016.  

Heb je je ticket nog, dan blijft deze gelden voor de uitgestelde lezing op 13 oktober. Indien je je ticket wenst te annuleren, kan je een mail sturen naar ticket@stuk.be met vermelding van je ticket- en bankrekeningnummer.

Lezing in het Engels

Zaha Hadid Architects is wereldwijd bekend om haar dynamische, innovatieve projecten, na  meer dan dertig jaar van research en revolutionair experimenteren in de disciplines stedenbouw, architectuur en design. “We work at all scales and in all sectors. We create transformative cultural, corporate, residential and other spaces that work in synchronicity with their surroundings.”

Samen met senior partner Patrik Schumacher gaat Hadid op zoek naar strikte raakpunten tussen architectuur, landschap en geologie;  hun praktijk tracht de natuurlijke topografie en menselijke systemen te verzoenen door te experimenteren met hoog-technologie.  Het is een proces dat vaak tot onverwachte dynamische architecturale vormen leidt.

Toonbeelden van hun zoektocht naar complexe, dynamische ruimten zijn het MAXXI: National Museum of 21st Century Art in Rome, het BMW hoofdkantoor in Leipzig en de Opera van Guangzhou. Het kantoor werkt aan vele projecten waaronder het KAPSARC onderzoekscentrum in Riyadh, het Aquacentrum voor de Olympische Spelen  in Londen (2012), de stations voor hogesnelheidstreinen in Napels en Durango, het CMA CGM hoofdkantoor in Marseille en het stedelijk masterplan van Caïro, Istanbul, Singapore en steden in China en het Midden Oosten.

Patrik Schumacher is partner bij Zaha Hadid Architects en oprichter van het AA Design Research Lab. Hij ging in 1988 aan de slag bij Zaha Hadid Architects en was sindsdien co-auteur van vele sleutelprojecten, o.a. het MAXXI (Centrum voor hedendaagse kunst en architectuur) in Rome, het Dong Daemon Design Centre in Seoul en het winnende ontwerp voor het Olympisch Stadion voor 2020 in Tokyo. In 2010 won hij de Stirling-prijs voor zijn uitmuntende architectuur. 

In 2010 and 2012 publiceerde hij de twee Volumes van zijn theoretisch opus magnum The Autopoiesis of Architecture.
In zijn veelbesproken artikel Parametricism – A New Global Style for Architecture and Urban Design (2009) stelt Patrik Schumacher dat het ‘Parametricisme’ de nieuwe stijl is die samenhang in de meest recente avant-garde architectuur brengt.

Het werk van Patrik Schumacher verschaft ons meer inzicht in de complexiteit en de rijkdom van het architecturale ontwerpproces. Zijn studies over parametricisme leveren een fundamentele bijdrage aan het huidige debat over digitaal ontwerpen.

www.patrikschumacher.com en www.zaha-hadid.com/people/patrik-schumacher

STUK Auditorium
do 13 okt 201620:00
ticketabonnement
basis€ 9€ 60
stukkaart€ 7€ 45
studenten€ 5€ 30
leden Stad & ArchitectuurGRATISGRATIS

UITVERKOCHT
 
Er komt een wachtlijst een uur voor aanvang van de lezing. Bel 016 320 300 of kom langs aan STUK Onthaal.


BASISABONNEMENT
 (ALLE LEZINGEN DIT SEIZOEN)

 

ONLINE KAN JE ALLEEN TICKETS/ABONNEMENTEN KOPEN AAN BASISPRIJS.
VOOR DE OVERIGE TICKETPRIJZEN: MAIL NAAR TICKET@STUK.BE (STUDENTEN, VERMELD S-NUMMER EN OPLEIDING) 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief