Oblivion

Oblivion - Sarah Vanhee / CAMPO

Oblivion

Sarah Vanhee

Afval kan echt mooi zijn.
Sarah Vanhee in gesprek met Wouter Hillaert, De Morgen

Gedurende een jaar hield Sarah Vanhee haar persoonlijk afval bij: zowel huishoudelijk afval (yoghurtpotjes, versleten onderbroeken ...) als materiaal uit de studio (spam, slechte ideeën ...). Geconfronteerd met die uitdijende afvalberg, voelde ze de noodzaak om op een andere, meer ethische manier met de dingen om te gaan.

Beeld je een plek in waar je opnieuw verbonden bent met alles wat je hebt achtergelaten. Objecten, gedachten, relaties waar je jezelf al van ontdaan had en die je al was vergeten, verschijnen terug. Stel je een omgekeerde wereld voor, zoals in die scène van Buñuels Le Fantôme de la liberté waar het gezelschap gezamenlijk kakt rondom de eettafel en elk apart eet in het toilet. Oblivion is een performance met alles wat Sarah Vanhee een jaar lang weggegooid zou hebben, werkend en levend. Het is een traag feest voor het onverborgene.

Sarah Vanhee 

Deze voorstelling vindt plaats in het kader van het Transitiefestival (21-30/10/16) met als thema circulaire economie.

concept & performance Sarah Vanhee | geluid Alma Söderberg & Hendrik Willekens | outside eyes Mette Edvardsen & Berno Odo Polzer | stemcoach Jakob Ampe | productieassistente Linda Sepp | uitvoerend producent CAMPO

STUK Labozaal
do 27 okt 201620:30

LAATSTE TICKETS
basis €12 | reductie €8

Engels gesproken 

 

Contextual note (longread)

Deze tekst werd geschreven in opdracht van Sarah Vanhee met de steun van het Kunstenfestivaldesarts.

 


Klik hier voor abonnementen  

Schrijf je in op onze nieuwsbrief