Onderzoeksresidentie

© Joeri Thiry / STUK - House for Dance, Image & Sound

Onderzoeksresidentie

Igor Shyshko and Tale Dolven

Igor Shyshko en Tale Dolven doen samen een onderzoeksproject, met steun van het Vlaams ministerie voor Cultuur. Het onderzoek is een artistieke ontdekkingstocht van instabiliteit en beperking, waarin een fysieke zoektocht wordt gekoppeld aan een onderzoek naar de strijd om balans, fysiek en mentaal.

Instabiliteit verkennen kan de lichamelijke balans veranderen en asymmetrie creëren. Dat zorgt op zijn beurt voor een manier van bewegen die associaties oproept met literaire personages. De personages van de absurdistische auteur Daniil Kharms liggen tussen het mogelijke en het onmogelijke. Door Kharms geïnspireerde personages zorgen samen met het onderzoek naar instabiliteit voor een verrijking van het onderzoek.


Kharms: “I am interested in nonsense. I am interested in life only in its absurd manifestations.”

Dit onderzoek gebeurt in samenwerking met Kunst/werk.


Dit onderzoek is de eerste samenwerking tussen Igor Shyshko en Tale Dolven.


Igor Shyshko
komt uit Wit-Rusland, ging in 1997 studeren aan P.A.R.T.S. en woont sindsdien in Brussel. Hij werkte met choreografen als Anne Teresa De Keersmaeker, Arco Renz, Michelle Noiret en Marc Vanrunxt, en danste geregeld in Marc Vanrunxts producties. In 2014 creëerde hij met Moya Michael het duet Darling, dat in STUK in première ging.


Tale Dolven is Noorse, woont in Brussel, en begon in 2002 aan P.A.R.T.S. Ze werkte samen met onder meer Anne Teresa De Keersmaeker, Stan/Frank Vercruyssen, Kris Verdonck en Benjamin Vandewalle, en maakte voorstellingen met acteur Gabel Eiben. Tale is op dit moment te zien in projecten van Fieldworks/Heine Avdal & Yukiko Shinozaki en Nature Theatre of Oklahoma.


Igor en Tale werken al meer dan tien jaar samen bij Rosas voor Anne Teresa De Keersmaeker.STUK Atelier 2
ma 8 jan 2018 - vr 19 jan 2018.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief