ORPHIC EXUBERANCE VERSUS SOLAR CAPITALISM

© Joeri Thiry, STUK - House for Dance, Image & Sound

ORPHIC EXUBERANCE VERSUS SOLAR CAPITALISM

Leandro Nerefuh, Caetano, Lisa Cecilia Eliceche

ORPHIC EXUBERANCE VERSUS SOLAR CAPITALISM is een samenkomst van kosmische entiteiten die bepalen over het lot van de aarde in ons zonnestelsel. De samenkomst neemt de vorm aan van beweging, geluid, kleuren. 

 

Leandro Nerefuh / Ribidjunga Cardoso (Brazilië, 1975) is een kunstenaar die werkt rond formele vertalingen van historische narratieven, met een bijzondere interesse voor Latijns-Amerika. Hij is ook de oprichter van PPUB, een politieke partij die actief is in Brazilië, Paraguay en Uruguay.

Caetano (Brazilië, 1980) is een beeldend kunstenaar die in zijn werk de erfenis van de cybernetica bestudeert in relatie tot ideeën over automatisering en bewustzijn, met het menselijke lichaam als vertrekpunt.

Cecilia Lisa Eliceche (Argentinië, 1986) is danser, choreograaf en voorvechter van het dansmedium. Ze is gefascineerd door het eindeloze potentieel van het lichaam en beweging en gebruikt de geschiedenis en codes van de dans om begrippen te herdenken als democratie, gemeenschap en het politieke.

STUK Atelier 2
ma 19 mrt 2018 - zo 25 mrt 2018.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief