Our Times

Our Times

Michiel Vandevelde

Het resultaat doet de hersenen knarsen én bezorgt je vervolgens een knoert van een aha-erlebnis. Antithesis, the future of the image klaagt de oppervlakkigheid van de beeldcultuur aan, stelt de digitalisering en het knabbelen aan de privacy in vraag en reageert door je hersenen net niet in brand te steken.
Els Vansteenberghe, Knack over Michiel Vandeveldes solo Antithesis (****)

Thinking does not play well in an image-based culture. There is not much to see in it. It is not a performing art. 
Neil Postman, Amusing Ourselves to Death

Welke rol krijgt het denken in onze tijd, waarin we worden overspoeld door beelden en flarden teksten? Onderhevig aan die maalstroom wordt ons denken herleid tot opslaan en verwerken. In de storm van indrukken en gebeurtenissen wil Michiel Vandevelde stilstaan en vragen stellen over de staat van het denken. Autonoom denken is een kostbaar goed geworden. Our Times haalt inspiratie uit een gesprek van de filosoof Jean-Luc Nancy én bevat dansmateriaal uit populaire dansclips. Met die contrasterende materialen zoeken drie dansers het conflict op tussen diepte en oppervlakkigheid - niet louter als een kritiek op onze tijd, maar als een poging om nieuwe denkmogelijkheden te openen. Aan de hand van reappropriatie - het hergebruik van materialen - ontstaat een uitbundige choreografie flarden tekst en bizarre muziek die de verbeelding uitdaagt.

Michiel Vandevelde

concept & choreografie Michiel Vandevelde | dansers Nestor Garcia Diaz, Jara Vlaeminckx & Michiel Vandevelde | feedback Dries Douibi & Esther Severi | grafische vormgeving Ward Heirwegh | techniek Tom Bruwier | productie mennomichieljozef vzw
 

STUK Studio
di 20 dec 201620:30
wo 21 dec 201620:30

basis €14 | reductie €10

Engels gesproken

Klik hier voor abonnementen 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief