PAISÀ

PAISÀ

Roberto Rossellini

1943, de geallieerde troepenmacht valt Italië binnen. Een Amerikaanse patrouille vraagt een jonge vrouw uit het dorp om hen langs een mijnenveld te leiden. Elders steelt een boefje de schoenen van een dronken soldaat. Tijdens de bevrijding van Rome leert een soldaat een Italiaanse vrouw kennen. Een Amerikaanse verpleegster gaat in vijandig gebied op zoek naar de man waar ze verliefd op is. In de bergen doen drie geestelijken beroep op de gastvrijheid van een klooster en gevangengenomen soldaten en partizanen proberen te ontsnappen uit de handen van de vijand.

COMMENTAAR

Met een mozaïek van zeven verschillende verhalen toont Rossellini in bijna documentairestijl het leven aan het einde van WO II, met als rode draad de tragische kloof en moeilijke communicatie tussen verschillende personen en verschillende culturen.

Klassieker / 1946 / 2:05 / Regie: Roberto Rossellini / Cast: Carmela Sazio, Gar Moore, William Tubbs / Italië / Gesproken taal: Duits, Engels, Italiaans / Leeftijdscategorie: alle leeftijden

Cinema ZED STUK
do 3 nov 201622:30
ma 7 nov 201620:00

Basis: € 7,50

Reductie: € 6,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief