RADICAL / LIGHT

RADICAL / LIGHT

Robbrecht Desmet

Radical /Light is een audiovisuele voorstelling gebaseerd op de gelijknamige dansvoorstelling (maar dan zonder schuine streep) van choreograaf Salva Sanchis. Filmmaker Robbrecht Desmet gebruikt het creatieproces van de voorstelling als vertrekpunt. In een live gebrachte voice-over tekst, geschreven door essayist Rudi Laermans, wordt gereflecteerd over choreografie, dans en het dansend lichaam, het samen maken van dans en de verhouding van dit werkproces tot een virtueel publiek ... evenals het statuut van de cinematografisch ‘verbeelde’ lichamen.

COMMENTAAR

De film tracht niet te peilen naar de artistieke motieven die aan de choreografie ten grondslag liggen maar reflecteert over de bijzondere eigenheid van de ruimte waarin ze ontstaat: de repetitiestudio, een half-open, half-private werkruimte waar, besloten en vaak intiem, op een publiek moment geanticipeerd wordt. Dit ‘nog niet’ van het werk is dan ook wat de filmmaker fascineert. De filmvoorstelling Radical / Light gaat dus niet zozeer over de dansvoorstelling met dezelfde naam, maar tracht betekenis te geven aan de arbeid die eraan voorafgaat.

Special / 2016 / 0:40 / Regie: Robbrecht Desmet / / België / Gesproken taal: Engels / Leeftijdscategorie: Alle leeftijden

Cinema ZED STUK
di 13 dec 201617:30

Basis: € 7,50

Reductie: € 6,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief