Right Now, Wrong Then, 2015

RIGHT NOW, WRONG THEN Trailer | Festival 2015

Right Now, Wrong Then, 2015

Hong Sang-soo

Ham Chunsu (Jung Jaeyoung) is een arthouseregisseur en is naar Suwon gekomen omdat één van zijn films er getoond wordt. Hij ontmoet er Yoon Heejung (Kim Minhee), een beginnende kunstenares. Zij heeft nog nooit een film van hem gezien, maar weet dat hij beroemd is; hij wil graag haar schilderijen zien en daarna met haar iets eten.  Elk woord, elke pauze, elke gelaatsuitdrukking, elke beweging is een onderhandeling tussen onthullen en verbergen. De personages balanceren als evenwichtskunstenaars tot een hard en bijtend grappig eindpunt, waarna... we opnieuw beginnen.

Hong Sang-soo bereikt een maximaal genuanceerde gelaagdheid met een minimum aan mensen, plaatsen en gebeurtenissen. Right Now, Wrong Then is een verrukkelijke toevoeging aan zijn cinematografische catalogus. Daar dragen de natuurlijke vertolkingen van de twee hoofdrolspelers, Hongs elegante en excentrieke experimenten met narratieve vormen, zijn karakteristiek subtiele camerawerk (met gracieuze long takes die geaccentueerd worden door een lichte pan of een plotse zoom) en de plotse uitbarstingen van humor allemaal aan bij.
(NYFF & Giovanna Fulvi).


Hong Sang-soo (1960, Zuid-Korea) studeerde aan de universiteit van Seoul en volgde filmopleidingen in Los Angeles, Chicago en Parijs. Vervolgens keerde hij terug naar Zuid-Korea, waar hij sindsdien zowat elk jaar een speelfilm wist af te leveren. Voor zijn debuut The Day a Pig Fell into the Well won hij in 1997 op IFFR een Tiger Award. Hahaha werd in 2010 in Cannes bekroond met de Un Certain Regard-prijs. Hongs films worden regelmatig geselecteerd voor de competities van Cannes, Berlijn, New York en Venetië. Right Now, Wrong Then won in 2015 de Golden Leopard in Locarno.
 

De vertoning wordt door STUK en Courtisane georganiseerd, i.s.m het Lieven Gevaert Centre en het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (KU Leuven) in de reeks MOVING IMAGE – FOCUS en maakt deel uit van DISSENT!, een initiatief van Courtisane, Auguste Orts en Argos in het kader van het onderzoeksproject “Figures of Dissent” (KASK/Hogent), met de steun van de VG.

KR, 2015, ov-eo, DCP, 121'

Cinema ZED STUK
wo 26 okt 201620:00

GRATIS zonder reservatie

Tickets kunnen 1 uur voor de vertoning worden afgehaald aan STUK Onthaal. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief