Sacred Water

Sacred Water

Olivier Jourdain

Het heilige water uit de titel verwijst naar Kunyaza – de vrouwelijke ejaculatie. De extravagante radiopersoonlijkheid Vestine wil er het fijne van weten en wil dat deze Rwandese seksuele traditie in ere blijft gehouden. Zo wil ze ook aandacht voor het Gukuna ritueel, waarbij jonge vrouwen zichzelf voorbereiden op seks door middel van kruiden en massage.

Openhartige en vrolijke gesprekken over de Kunyaza techniek, over de vraag of alle vrouwen het al dan niet hebben, én over het feit dat ze in het Westen er schijnbaar weinig van weten… en daardoor niet weten wat ze missen.
 
COMMENTAAR
 
Regisseur Olivier Jourdain studeerde antropologie aan de KULeuven en Film aan Brunel in London. Hij reist al meer dan 15 jaar in Afrika en brengt in Sacred Water een heel ander Rwanda naar boven dan we gewend zijn: een hedendaags Rwanda met een aanstekelijke spontaniteit en een vrolijke eerbied voor het vrouwelijk genot. Waar het Westen zich graag voordoet als voorvechter van seksuele bevrijding voor vrouwen, blijkt dat we misschien nog heel wat kunnen leren van de openhartigheid en de oprechtheid van Rwanda wat vrouwelijke seksualiteit betreft.

Documentaire / 2016 / 0:56 / Regie: Olivier Jourdain / / België / Gesproken taal: Anders / Ondertiteling: Engels / Leeftijdscategorie: AL

Cinema ZED STUK
di 28 mrt 201719:30

Basis: € 8,50

Reductie: € 7,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief