SHE

© Joeri Thiry, STUK - House for Dance, Image & Sound
Home » SHE

SHE

Oneka von Schrader

SHE is een solovoorstelling op het grensvlak van DIY-spiritualisme, stedelijk sjamanisme en feministische mediums. SHEnodigt ons uit in de werkplek, waar SHE aanwezig is, gewapend met een gereedschapsgordel en klaar voor die ene taak: een schrijn bouwen voor iets of iemand groter dan haarzelf. Het schrijn is gemaakt van alledaagse objecten, gevonden in opslagruimtes of achterkamers van theaterzalen, gaande van overtollige planken en stukken karton tot inpakmateriaal en oude sojayoghurt. SHE interageert ook met het publiek door taken tijdens de performance: gepersonaliseerde orakels voorlezen die ze uit een catalogus kunnen uitkiezen, als medium optreden voor vrouwenstemmen uit het verleden en ze verbinden met de energieën van het publiek, hun manier van zitten of hun hoofdpijn van de vorige week.


Oneka von Schrader werd in 1987 geboren in de buurt van Wenen, Oostenrijk. Ze staat sinds 1994 op het podium, studeerde Shiatsu van 2006 tot 2010 en SNDO/Choreografie in Amsterdam van 2011 tot 2015, en werkt sindsdien als performer en choreografe in Amsterdam, Brussel en Wenen.

Haar recente voorstellingen zijn Panda Express, dat in première ging tijdens SPRING Festival 2016 en deel zal uitmaken van de reeks 8:tension, een reeks voor jonge makers tijdens Impulstanz 2017. De solo SHE gaat in première op Batard Festival Brussel in november 2017. In december van dit jaar gaat een nieuwe groepsvoorstelling in première in Veem House for Performance Amsterdam.  

STUK Atelier 1, STUK Atelier 2
ma 26 jun 2017 - zo 2 jul 2017.
di 3 okt 2017 - do 12 okt 2017.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief