Sleeping Giant

Sleeping Giant

Andrew Cividino

Voor Adam begint een saaie zomer met zijn ouders in een vakantiehuisje aan het meer. Tot hij Riley en Nate ontmoet, twee jongens uit gebroken gezinnen die al iets meer afweten van het leven … of tenminste doen alsof. Samen vullen ze hun tijd met boottochtjes, zwemmen, baseball en gamen, maar ook met wiet roken, stelen en elkaar uitdagen om van een gevaarlijke rots de zee in te springen. Vooral de zelfverzekerde Nate lijkt steeds op zoek naar problemen en Adams wereld wordt dan ook grondig door elkaar geschud: in enkele weken ontdekt hij wat vriendschap, verraad en mannelijkheid betekenen en dat kwajongensstreken ernstige gevolgen kunnen hebben.

COMMENTAAR

Regisseur Andrew Cividino vat op magistrale wijze de frustraties, de tegenstrijdige emoties, de verveling, de ontluikende seksualiteit en de verwarring van het opgroeien. De verbluffende naturel en spontaniteit van de jonge cast maakt van Sleeping Giant een verrukkelijk film die een diepe indruk nalaat.

Fictiefilm / 2015 / 1:29 / Regie: Andrew Cividino / Cast: Jackson Martin, Erika Brodzky, Katelyn McKerracher / Canada / Gesproken taal: Engels / Ondertiteling: Nederlands / Leeftijdscategorie: alle leeftijden

Cinema ZED STUK
do 22 sep 201620:00
vr 23 sep 201622:30
zo 25 sep 201622:30

Basis: € 7,50

Reductie: € 6,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief