STUK FEEST

STUK FEEST

Het einde van een seizoen en de start van de zomer kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan daarom vieren we op vrijdag 1 juni FEEST! Het binnenplein wordt de gezelligste patio van Leuven die om 22:00 wordt opgeschrikt door het geluid van La Jungle, de zalen van STUK worden danstempels met Het Collectief Deruyter, DJ Maniok, Klaps b2b Preach., Intergalactic Gary, Robert Bergman en Exalt. Het STUK 'technical A-Team' en Club Efemeer voorzien een unieke scenografie en lichtinstallaties om je helemaal in de sfeer van STUK FEEST onder te dompelen.


BINNENPLEIN – 22:00 

La Jungle

Zes snaren en vier trommels, meer heeft de tweekoppige band La Jungle niet nodig om je wakker te schudden voor een energetische avond. Stevige krautrock met post-punk-invloeden, fans van Battles, CAN , Swans of Sonic Youth, u weze gewaarschuwd!


S T U K C A F E – 23:00

Het Collectief Deruyter | Maniok | Klaps b2b Preach.

Het Belgische, exotische Collect-Ief Deruyter maakte met zijn eklektische, jingle-filled dj-fests al naam en faam in dj-booths van feestneuzen als Dansmat (Tervuren), Maanrock (Mechelen), So What Festival (Eindhoven), Nacht Drift (Nijmegen), Doornroosje (Nijmegen) en Crackhouse (Amsterdam). De heren delen een collectieve liefde voor exotiek, kroketten, kutdisco en lange wandelingen op het strand. In september en oktober 2012 koos Doornroosje hen als "artist in residence" in het Nijmegense Besiendershuis, waar ze in samenwerking met lokale artiesten zeven missies tot een goed einde brachten, o.a. het creëren van een Belgisch-Nijmeegse exotische kroket: de Kroket-Ief Deruyter (kortweg "kroketiefje"). Grote, internationale faam volgde vliegensvlug dankzij hun innovatief succesconcept "Kroketten & Kutdisco", de ideale avond uit, vooral voor wie houdt van zowel kroketten als kutdisco.

Onder het motto 'Belgisch, exotisch' past Maniok (Nils Beuten) helemaal. Die energieke funkplaat waar je zo graag op danst en die Afrikaanse 'riddem', hij heeft ze allemaal!

Als (ex-)werknemers van het STUKcafé weten Klaps en Preach. jullie als geen beter te teasen en te pleasen. Vier-vier-vertier tot de zon weer schijnt, daar staat dit duo garant voor.


ENSEMBLEZAAL – 23:00

Intergalactic Gary | Robert Bergman | Exalt

Tot een paar jaar geleden hoorde je niet zo veel van Intergalactic Gary. Wat de reden ook mag zijn, het tij lijkt gekeerd. Intergalactic Gary draait nu van Berlijn tot New York en zelfs in Colombia, maar ook in Nederland staat hij op de meest toonaangevende festivals zoals Dekmantel.
Intergalactic Gary behoort tot een lichting artiesten uit Rotterdam, Den Haag waar de kruising werd gemaakt tussen enerzijds de kitscherige italo-disco en aan de andere kant de grauwere electrosound. Deze West Coast Sound is een mix van lo-fi italo, acid, Detroit-techno en rauwe electro, een stijl die jarenlang wereldwijd bekend was onder een kleine groep liefhebbers. Veel artiesten die dit geluid konden waarderen draaiden maar af en toe in Nederland – vaker gingen ze de grens over, mede door de releases op labels als Haagse Bunker en Rotterdamse clone.nl, die vooral in het buitenland populair waren.

Na zijn passage samen met Nosedrip op clubSTUK in 2017 keert de immer sympathieke Robert Bergman terug naar STUK. Van De School tot Dekmantel Festival 2018, hij is een 'one to watch' voor 2018!

De broers van Exalt zijn net als de rode gordijnen in het STUKcafé onafscheidelijk van de STUK feesten. Ze draaiden al op vele plaatsen, maar op het vlak van de Ensemblezaal zijn ze beiden nog maagd. Als hosts van de avond brengen ze daar tijdens dit STUK FEEST verandering in... 


LABO SCORPIO – 21:00

50 jaar mei ’68 * Chill-out room


Zoals het past in de traditie zorgt ook dit jaar Radio Scorpio voor de invulling van de Labozaal tijdens STUK FEEST.
Deze editie van Scorpio Labo staat in het teken van 50 jaar mei ’68. Om dat jubileum gepast te vieren brengen we een hulde aan de hippies van toen en nu in een gepaste setting. De kernwoorden van dit event zijn flower power, psychedelica, chill-out, lounge en relaxte sferen.

We beginnen de avond met de vertoning van Monterey Pop, een muzikale documentaire over de moeder aller festivals.
Daarna nemen de dj’s het over en zorgen voor een muzikale trip van 1964 tot 2018.

De platenruiters van dienst zijn Electronic Hippies (MB3, Indip, Beatless) en Moos (bekend van Volksradio Moos, Desertfest Berlin, Roadburn).

vr 1 jun 201821:00
basisSTUKkaart
kassa€ 10€ 5
vvk€ 9€ 5

VVK met STUKkaart enkel aan STUK Onthaal

Schrijf je in op onze nieuwsbrief