SURPLUS : TERRORIZED INTO BEING CONSUMERS

SURPLUS : TERRORIZED INTO BEING CONSUMERS

Erik Gandini

Een opzwepende documentaire die vraagtekens zet bij de mondiale consumptiemaatschappij. In de stijl van een flitsende videoclip schetst Erik Gandini een weerzinwekkend beeld van een wereld waarin George W. Bush mensen oproept te gaan shoppen als onderdeel van de strijd tegen terrorisme.

Tegen de achtergrond van de dominantie van kapitalistische wereldleiders en bestuurders van zakelijke wereldimperia focust de film op de controversiële anti-globalisatie guru John Zerzan, die een oproep deed om als protest tegen de consumptiemaatschappij materiële schade aan te richten. Als een intense odyssee gefilmd over 3 jaar en 8 landen, werd Surplus vooral vanuit een emotioneel perspectief gemaakt, waardoor het talrijke filmcritici op de kast joeg. Toch wist Gandini’s pamflet ook indruk te maken: Surplus won de Zilver Wolf op IDFA, het prestigieuze Documentaire Festival van Amsterdam.

Documentaire / 2003 / 0:54 / Regie: Erik Gandini & Johan Söderberg / / Zweden / Gesproken taal: Engels, Spaans, Zweeds / Ondertiteling: Engels / Leeftijdscategorie: +12

Cinema ZED STUK
zo 25 mrt 201818:30

Basis: € 8,50

Reductie: € 7

Schrijf je in op onze nieuwsbrief