TONIO

Home » TONIO

TONIO

Paula van der Oest

Op een vroege ochtend fietst de 21-jarige Tonio naar huis na een avond uit met zijn vrienden. Hij wordt aangereden door een auto en komt hierbij om het leven. Zijn ouders Adri en Mirjam worden geconfronteerd met het grootste verlies dat hun leven voorgoed zal veranderen. Terwijl Mirjam hard vecht om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet terecht te komen, doet schrijver Adri wat hij altijd doet: schrijven. Zijn gedachten worden voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in zijn laatste uren en dagen, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden?

COMMENTAAR

Na de dood van zijn enige zoon kon de bekroonde Nederlandse schrijver A.F.Th. van der Heijden het enige doen waar hij op dat moment toe in staat was: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Het leidde tot de monumentale, uit onmacht en pijn opgetrokken requiemroman Tonio. De verfilming door Paula van der Oest is een niet-sentimenteel, maar ongenadig portret van twee verwoeste mensen.

Fictiefilm / 2016 / 1:40 / Regie: Paula van der Oest / Cast: Pierre Bokma, Rifka Lodeizen, Chris Peters / Nederland / Gesproken taal: Nederlands / Ondertiteling: *Geen* / Leeftijdscategorie: +12

Cinema ZED STUK
vr 25 nov 201617:30
zo 27 nov 201620:00
wo 30 nov 201617:30
vr 2 dec 201620:00

Basis: € 7,50

Reductie: € 6,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief