Uitverkocht: Elsewhere #8: Sylvain Chauveau + Emilie Levienaise-Farrouch

Sylvain Chauveau: Find What You Love And Let It Kill You

Uitverkocht: Elsewhere #8: Sylvain Chauveau + Emilie Levienaise-Farrouch

Dit concert is uitverkocht. Er worden geen tickets verkocht aan de deur.

De minimale composities voor akoestische instrumenten, elektronica en zang van de in Brussel residerende Fransman Sylvain Chauveau kennen we van zijn vele prachtige platen (uitgebracht op labels als Factcat, Type, Brocoli …) en samenwerkingsverbanden in On (met Steve Hess), O (met Joël Merah & Stéphane garin) en Arca (met Joan Cambon). In augustus 2017 verscheen een nieuw album Post-Everything met meer song-based materiaal op. Het is het derde en laatste deel van een trilogie waarin Chauveau het format van de popsong deconstrueert. Ook Chantal Acda werkte mee aan die nieuwe plaat.


Française Emilie Levienaise-Farrouch studeerde tijdens haar kinderjaren (klassieke) piano. Sinds enkele jaren woont ze in Londen. Daar volgen na Mozart, Bach en Beethoven nu ook Björk, Alva Noto + Ryuichi Sakamoto, Andy Stott, Clint Mansell... De voorbije jaren schreef ze verschillende (bekroonde) soundtracks voor (kort)films. Met het verschijnen van haar eigenlijke debuut Like Water Through The Sand in 2015 voegt ze zich toe een de imposante lijst van artiesten als Max Richter, Jóhann Jóhannsson, Hauschka en Dustin O’Halloran. Op de plaat zowel pianomuziek als strijkkwartetten en elektronica, van kamermuziek naar minimal en neoklassiek met subtiele nuances.

        


STUK, 30CCErfgoedcel Stad Leuven en KU Leuven Dienst Cultuur presenteren Elsewhere: muziek die tot de verbeelding spreekt gekaderd in de rijke geschiedenis van de Stad Leuven. Elsewhere is een nieuwe reeks concerten op buitengewone locaties in de stad. 

  • Emilie Levienaise-Farrouch - Scale of Volatility
Hollands College, Pater Damiaanplein 9 Leuven
wo 13 dec 201719:00
basisSTUKkaart
kassa€ 12€ 10
vvk€ 10€ 8

UITVERKOCHT


19:00
Rondleiding
(reservatie erfgoedcel@leuven.be)
20:15 - 21:00 Emilie Levienaise-Farrouch
21:15 - 22:00 Sylvain Chauveau 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief