Un Début Prometteur

Un Début Prometteur

Emma Luchini

Martin is een man geboren voor de liefde, zot van de vrouwen, maar ook gek van wat de liefde met hem gedaan heeft. Gedesillusioneerd omdat hij te graag heeft gezien en te veel heeft beleefd, keert hij terug naar zijn vader, een romantische tuinman op het einde van zijn carrière. Thuis vindt Martin zijn tienerbroertje Gabriel terug, een jongeman die nog vurig gelooft in de liefde en alles wat daarmee gepaard gaat. Maar Martin wil er niet meer van weten en probeert de jonge Gabriel te waarschuwen dat je vrouwen beter kan mijden. Tot op een dag Mathilde in hun leven verschijnt, een flamboyante, stralende en intelligente vrouw die geen man kan weerstaan. 

 

Commentaar:

 

Veerle Baetens werd in de Franse media overladen met lof voor haar schitterende vertolking van Mathilde, waarbij ze de toch ook ijzersterke prestaties van de Franse sterrencast met Manu Payet en Fabrice Luchini zelfs naar de loef steekt. Ze zorgt ook voor het meest pakkende moment in dit Franse lichte melodrama, namelijk wanneer ze “Mes Hommes’ van de Franse chanteuse Barbara zingt. Kippenvel.

De voorstellingen van STUK START zijn gratis, maar u heeft een toegangsticket nodig. Deze kunnen telkens 1u voor de start van de filmvertoning aan het STUK-onthaal worden opgehaald.

 

STUK START: BELGIANS ABROAD

 

De wereld is een dorp geworden en dat geldt zeker ook voor de filmwereld. Internationale filmproducties zakken steeds vaker af naar België af en omgekeerd staan Belgische acteurs en actrices steeds meer op buitenlandse filmsets. Cinema ZED –STUK zoomt in op enkele internationale producties waar Vlaanderens uitgezonden zonen en dochters in schitteren: La Tierra Roja met Geert Van Rampelberg, Moonwalkers met Tom Audenaert, La Meraviglie met Sam Louwyck, Un début prometteur met Veerle Baetens en The Zookeepers Wife met Johan Heldenbergh. Weetjes die u kan benutten in de volgende klassieke filmquiz, maar die u niet zullen verder helpen in de ongeziene ‘Stop-the-film-Quiz’ die het seizoen helemaal terug op gang trekt.

 

 

 

Cast: Manu Payet, Zacharie Chasseriaud, Veerle Baetens / Frankrijk, België / Gesproken taal: Frans / Ondertiteling: Nederlands

Cinema ZED STUK
vr 29 sep 201717:30

De voorstellingen zijn gratis, maar u heeft wel een toegangsticket nodig. Deze kunnen telkens 1u voor de start van de filmvertoning aan het STUK-onthaal worden opgehaald.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief