Under Electric Clouds

Under Electric Clouds

Aleksey German

Rusland ziet er anno 2017, precies 100 jaar na de communistische revolutie, niet bepaald vrolijk uit. De landschappen zijn kil en grijs, de tijden hopeloos en post-apocalyptisch. Of moet de grootste oorlog van al nog komen? Verschillende situaties en personages, die allen verbonden zijn aan een onafgewerkte wolkenkrabber, een gebouw dat misschien enkel nog een skelet zal blijven, komen aan bod in zeven verschillende vignetten. 

COMMENTAAR

Aleksey German Junior, zoon van Hard To Be A God-maker Aleksey German Senior, brengt een eigenzinnige, existentiële weergave van een Rusland, verscheurd door megalomanie, corruptie, blind geloof in autoriteit, een fatale passie voor het verleden en een obsessie met de toekomst. Geen klassieke verhaallijn, maar een aaneenschakeling van lang aangehouden shots, met personages die in prachtige, catastrofistische decors bewegen en praten met het gewicht van de wereld. Under Electric Clouds werd twee jaar geleden geselecteerd voor de Berlinale en won de Zilveren Beer voor Cinematografie.

A ravishingly shot, thought-provoking triumph of non-linear filmmaking.- Screen Daily

Fictiefilm / 2015 / 2:18 / Regie: Aleksey German / Cast: Louis Franck, Merab Ninidze, Viktoriya Korotkova / Rusland, Oekraïne, Polen / Gesproken taal: Russisch / Ondertiteling: Engels / Alle leeftijden

Cinema ZED STUK
do 16 mrt 201720:00
za 18 mrt 201717:30
ma 20 mrt 201720:00

Basis: € 8,50

Reductie: € 7,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief