UNISON

UNISON

Cecilia Lisa Eliceche

Voor UNISON gaat de Argentijnse Cecilia Lisa Eliceche aan de slag met één van de meest gekende choreografische begrippen: de unisono, of het gelijktijdig uitvoeren van eenzelfde beweging. Ze vraagt zich af of we een gemeenschap kunnen herdenken aan de hand van deze klassieke formele choreografische ‘tool’. Eliceche is geïnteresseerd in de manier waarop we in de maatschappij ons samenzijn ervaren, in vraag stellen en herdefiniëren. Daarnaast probeert ze ook relevante ideeën uit feministische teksten van o.m. Donna Haraway en Judith Buttler een plaats te geven in de dans.

Eliceche's ervaringen als danser in het werk van Claire Croizé (Chant Eloigné) en Eleanor Bauer (A Dance for the Newest Age, Tentative assembly) en als choreografe van haar vorige werk Cow’s Theory stimuleren haar een voorstelling te maken waarin ze opnieuw vorm en politiek wil verbinden. Zeer bewust kiest ze voor een politieke betekenis in haar werk maar tegelijkertijd tracht ze ruimte te laten voor een vrije interpretatie. 

Concept en regie: Cecilia Lisa Eliceche Uitvoerend en conceptueel mentor: Manon Santkin Dans en performance: Eveline Van Bauwel, Gilles Polet, Michael Helland, Cecilia Lisa Eliceche, muziek: Christophe Albertijn Technische Creatie: Johanes Vochten Research en Creatie: Michael Helland, Gilles Polet, Eveline Van Bauwel, Cecilia Lisa Eliceche, Steven Michel, Boglarka Borcksoc, Pablo Esbert Lilienfeld, Guiomar Campos Acosta, Elisa Yvelin Productie en Administratie: Stuk Kunstencentrum Co-productie: WorkSpaceBrussles, Kunstencentrum Vooruit (Départs) Met de steun van the Départs/European Commission (Culture program) Residenties: STUK kunstencentrum, workspacebrussels, vooruit, wp zimmer, casa enscendida, Takt Domelhoff.

STUK Labozaal
di 4 mrt 201420:00

basis €10 | reductie €6

Schrijf je in op onze nieuwsbrief