Urban Dance Platform

© Joeri Thiry, STUK - House for Dance, Image & Sound

Urban Dance Platform

STUK i.s.m. Straatrijk

Urban dance en hedendaagse dans vinden elkaar meer en meer, maar toch zijn er nog heel wat drempels. We associëren  urban dance doorgaans met het battle- en wedstrijdcircuit, maar er is een opkomende  generatie urban dancers die voorstellingen creëren wars van het hokjesdenken tussen urban en hedendaagse dans. Straatrijk investeert al jarenlang in deze opkomende scène. We nodigen hen op 14 oktober uit om een volledige dag rond Urban Dance in te vullen met workshops, work in progress en de vierde editie van DansBAar.


WORK IN PROGRESS
Straatrijk
16:00 - 18:00
STUK Soetezaal

Straatrijk vzw beleeft de urban cultuur als een volwaardige kunstvorm en legt de focus nadrukkelijk op Urban Dance. Op een eigenzinnige manier organiseren ze events, workshops en training en sinds kort leggen ze zich ook op toe op artistieke creatie. Voor deze gelegenheid selecteerde Straatrijk 5 beloftevolle choreografen en collectieven uit hun internationaal netwerk. Verwacht geen affe voorstellingen, maar spannende work in progress vol potentieel van kunstenaars die een eigen stem ontwikkelen in de cross-over van hip hop, theater en hedendaagse dans.

Met werk van Duarte Valadares & Jonas Verwerft, Dope Collective, Sarah Hadadia, Tamara Arruti en Stijn Luyten. Ontdek hier het programma


DANSBAAR vol. IV

Straatrijk & STUKcafé
20:00
STUKcafé

DansBAaR is een uniek dans- en partyconcept. Trio’s van verschillende dansstijlen nemen het tegen elkaar op in een originele 3on3 battle. Breakdancers met hopen battle-ervaring delen de vloer met dansers die getraind zijn in diverse dansstijlen zoals ballet, modern, twerking, tapdans, newstyle hiphop, … Het levert verrassende confrontaties en kruisbestuivingen op maar bovenal een avond waar het dansplezier vanaf spat.


WORKSHOPS
Gratis
Inschrijven verplicht

Tijdens de Urban Dance Day biedt Straatrijk 3 gratis workshops aan met gerenommeerde lesgevers uit hun netwerk: 
Workshop hip hop freestyle en impro (12+)
Workshop hedendaagse dans: improvisatietechniek (12+)
Workshop breakdance creatie-, freestyle- & improvisatietechnieken (12+)

Klik hier voor meer info over de workshops en de lesgevers

 
STUK
za 14 okt 201714:00 - 2:00

DansBAaR & de combitickets zijn uitverkocht

Ticket Work in Progress: €5


Workshops: gratis 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief