Van Food Waste Challenge tot Juice for Change

Van Food Waste Challenge tot Juice for Change

Food Waste Challenge ondernemers
In augustus kwamen 21 deelnemers samen voor de 'Food Waste Challenge', een evenement georganiseerd door Food Surplus Entrepreneurs Network en Act4Change. De deelnemers werden gedurende 48 uur gecoached om hun eigen sociale onderneming op te zetten die voedselverspilling zou reduceren. Aan de hand van 'learning journeys' verkenden ze van dichtbij wat voedselverspilling is, ze werden begeleid door ondernemers en experten en stelden hun ideeen voor aan een jury. Het resultaat ? Vijf innovatieve food waste projecten!

Juice for Change
Enkele weken geleden raakte bekend dat meer dan 25 miljoen kg appels en peren werden vernietigd. Als reactie hierop ontstond Juice for Change, een campagne die een deel van die appels wilde redden door er sap van te maken. Verschillende organisaties sloegen de handen in elkaar en persten appelsap van 8000 kg appels. Op iets meer dan een week werden alle 1100 kratjes appelsap van 5l verkocht. Deze actie van Juice For Change was dus een groot succes, maar de realiteit dringt zich op. Hoogstwaarschijnlijk blijft de marktprijs van appelen nog een tijdje te laag en zullen we ook de volgende jaren met de verspilling van lekkere appels geconfronteerd worden. Hoe we de appel verspilling verder aanpakken, willen we graag samen met jou uitdenken.

Op 8 december nodigen we je uit in Leuven, om samen de toekomst van de projecten van de Food Waste Challenge en Juice For Change te vorm te geven.

 

Programma

  • 18u30: Welkom bij een hapje en een drankje

  • 19u: ‘Pecha Kucha’ - get inspired 
    De projecten van de Food Waste Challenge en het Juice for Change team stellen hun projecten voor in 20 beelden van 20 seconden.

  • 20u: pauze

  • 20u15: “World Cafe”: sluit je aan 
    In twee sessies van 30 minuten kan je je aansluiten bij de verschillende teams

  • 21u15: eind

For more info: shanturu@fsenetwork.org ; juice@fsenetwork.org

STUK Auditorium
do 8 dec 201618:30

GRATIS (reservatie verplicht via deze link)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief