White on White

© Joeri Thiry / STUK - House for Dance, Image & Sound

White on White

Marc Vanrunxt

In 2014 leerden choreograaf Marc Vanrunxt en Bahar Temiz elkaar kennen tijdens een workshop, georganiseerd door Platform 0090 in Istanbul. Al snel ontstond het plan om in de toekomst samen te werken. Deze samenwerking krijgt nu vorm in de creatie White on White, waarvan het creatieproces van 2 weken aanvangt op 8 januari 2018 in STUK.

In White on White wil Vanrunxt een performatieve ‘totaalervaring’ creëren voor Bahar in nauwe samenwerking met beeldend kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven uit Antwerpen en de Brusselse modeontwerper Jean-Paul Lespagnard. Het samenbrengen van deze uitgesproken expressieve en extraverte kunstenaars kan voor vuurwerk zorgen.

Zoals in de meeste van zijn solo’s probeert Vanrunxt iets belangrijks en essentieels te onttrekken aan deze danseres door middel van con-structie, de-constructie en re-constructie van bewegingen, beelden en atmosferen.


Bahar Temiz is één van de weinige Turkse dansers die een intense professionele band heeft met de West-Europese dansscène. Ze groeide op in Istanbul maar studeerde filosofie aan de Université Paris-Sorbonne. Daarna volgde ze een dansopleiding aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem en een opleiding choreografie aan EX.E.R.CE in Montpellier.

Ondertussen is ze volop bezig met het vormgeven van haar eigen choreografische ambities. Zo maakte ze recent de solo In Love voor zichzelf en staat 2PCC op stapel, een nieuw duet voor 2018. Daarnaast werkte ze voor het kunstenaarscollectief Superamas, choreografe Ivana Müller en Felix Mathias Ott.STUK Labozaal
ma 8 jan 2018 - vr 19 jan 2018.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief