The Zookeeper's Wife

The Zookeeper's Wife

Niki Caro

Antonina en haar man Jan Zabinski werken als dierenverzorgers in de dierentuin van Warschau. Wanneer in 1939 de nazi’s het land binnenvallen, worden ze gedwongen te werken onder bevel van de Duitse zoöloog Lutz Heck. In het geheim besluiten de Zabinski’s samen te werken met het verzet om honderden mensenlevens te redden door ze een schuilplaats aan te bieden in hun dierentuin. Een heldhaftige keuze, waarbij ze hun leven en dat van hun kinderen op het spel zetten.

 

Commentaar:

 

Onze eigen Johan Heldenbergh moet in zijn eerste Hollywood productie niet onderdoen voor de Oscar genomineerde actrice Jessica Chastain. The Zookeeper’s Wife is een verfilming van de gelijknamige bestseller van Diane Ackerman, die zich baseerde op de archieven en dagboeken van Antonina Zabinski. De genuanceerde vertolkingen van de liefdesrelaties, de feilloze, adembenemende reconstructie van Warschau en de nietsontziende horror van de oorlog slepen je mee van begin tot einde.

 

Pers:

 

De voorstellingen van STUK START zijn gratis, maar u heeft een toegangsticket nodig. Deze kunnen telkens 1u voor de start van de filmvertoning aan het STUK-onthaal worden opgehaald.

STUK START: BELGIANS ABROAD

 

De wereld is een dorp geworden en dat geldt zeker ook voor de filmwereld. Internationale filmproducties zakken steeds vaker af naar België af en omgekeerd staan Belgische acteurs en actrices steeds meer op buitenlandse filmsets. Cinema ZED –STUK zoomt in op enkele internationale producties waar Vlaanderens uitgezonden zonen en dochters in schitteren: La Tierra Roja met Geert Van Rampelberg, Moonwalkers met Tom Audenaert, La Meraviglie met Sam Louwyck, Un début prometteur met Veerle Baetens en The Zookeepers Wife met Johan Heldenbergh. Weetjes die u kan benutten in de volgende klassieke filmquiz, maar die u niet zullen verder helpen in de ongeziene ‘Stop-the-film-Quiz’ die het seizoen helemaal terug op gang trekt.

Cast: Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Bruhl / Tsjechië, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk / Gesproken taal: Engels / Ondertiteling: Nederlands

Cinema ZED STUK
vr 29 sep 201720:00

De voorstellingen zijn gratis, maar u heeft wel een toegangsticket nodig. Deze kunnen telkens 1u voor de start van de filmvertoning aan het STUK-onthaal worden opgehaald.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief