STUKbezoek : praktisch

WELKOM TERUG! Dat is de eerste en belangrijkste boodschap, want we zijn bijzonder blij dat we onze deuren weer open kunnen gooien. Maar daar horen wel enkele afspraken bij, in overeenstemming met de huidige federale regels rond de bestrijding van COVID.

DANSVOORSTELLINGEN, CONCERTEN & EXPO

• Voor de dansvoorstellingen en concerten in september is de capaciteit beperkt tot 200 personen. Een mondmasker dragen is alleen verplicht als je het gebouw binnenkomt - eenmaal je in de zaal bent, mag het mondmasker af. Social distancing is niet verplicht.

• Voor de expo's van Helen Cammock en Jan Duerinck is er wel een mondmaskerplicht in de zaal.

Vanaf 1 oktober versoepelen de regels voor dansvoorstellingen en concerten: de maximumcapaciteit wordt opgetrokken tot 500 personen (alle zalen in STUK vallen daaronder). Vanaf dan moet je dus nergens in STUK nog een mondmasker dragen.

PRAKTISCHE INFO WK Wielrennen (25 & 26.9)

• Koers in STUK - WK Wielrennen 2021 is een Covid Safe Event. Om het gebouw binnen te kunnen, heb je dus twee zaken nodig: je Covid Safe Ticket (met scanbare QR-code, digitaal of geprint) en een identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs). Wat extra info over het Covid Safe Ticket vind je hieronder.

• Er is geen discussie over het Covid Safe Ticket: zonder CST en identiteitsbewijs kan je niet binnen. Eenmaal je binnen bent, moet je geen mondmasker dragen of afstand houden - dansen op de afterparty mag zelfs!

• Je kan STUK binnen via de Naamsestraat en de Schapenstraat. De fietsenstalling aan de Naamsestraat is onbeschikbaar, aan de Schapenstraat kan je je fiets wel kwijt in de fietsenstalling. Denk eraan dat de binnenstad zeer moeilijk bereikbaar is op de dagen van het WK - het parcours is op beide wedstrijddagen helemaal afgesloten, kom zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Je vindt alle info over de bereikbaarheid via de website van de Stad Leuven.

COVID SAFE TICKET (CST)

Voor de evenementen met meer dan 200 bezoekers - STUK START en Koers in STUK - werken we met COVID Safe Tickets. Om toegang te krijgen tot de zaal (of het gebouw, bij festivals) heb je dus naast je ticket twee extra zaken nodig: een geldig Covid Safe Ticket** en je identiteitskaart. Gelieve bij aankomst dus ook je identiteitskaart en CST klaar te houden, zodat het betreden van de zaal vlot kan verlopen. Zonder CST en je identiteitskaart kan je er niet in (met uitzondering van kinderen jonger dan 12 jaar). STUK organiseert zelf geen sneltests, je bent dus zelf verantwoordelijk voor je CST.

Je kan je CST digitaal opvragen in de CovidSafeBE-app en via websites als Mijn Burgerprofiel en mijngezondheid.be. Via die twee laatste websites kan je ook een CST op papier opvragen dat via de post wordt opgestuurd - reken op een wachttijd van een week.

We scannen je CST puur ter controle, er worden geen gezondheidsgegevens gedeeld met STUK. Onze medewerkers zien geen persoonsgegevens behalve je naam, geboortedatum en QR-code - die gegevens zijn nodig ter controle, maar worden niet opgeslagen.


**
Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket in een van de volgende situaties:

• Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
• Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
• Je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
• Je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag. (STUK organiseert zelf geen sneltests)