FAQ

Welkom terug in STUK! Samen zorgen we ervoor dat je weer in alle veiligheid van cultuur kan genieten, te beginnen met de Anderhalvemetersessies: een reeks evenementen in open lucht, met alle bubbels op veilige afstand van elkaar, helemaal corona-proof. Hoe doen we dat precies? Hieronder de belangrijkste maatregelen en afspraken.

Moet ik een mondmasker dragen?

Ja. Het dragen van een mondmasker is verplicht in STUK voor iedereen ouder dan 12 jaar. Ook tijdens de voorstelling hou je je mondmasker op.
Blijf je na de voorstelling nog iets drinken, dan mag je je mondmasker afzetten aan tafel - maar zet je het wel op als je de tafel verlaat.


Waarom moet ik mijn gegevens achterlaten?

Conform de update van de veiligheidsregels van 25 juli 2020 zijn we verplicht om de naam en telefoonnummer of e-mailadres van 1 persoon per bubbel te noteren. Een STUK-medewerker zal jou daarom aan de ingang registreren. Die gegevens zullen enkel gebruikt worden in het kader van mogelijke contact tracing door daarvoor bevoegde instanties van de federale overheid en zullen na 30 dagen door ons verwijderd worden.


Kan ik iets drinken?

Ja. We voorzien een bar die volgens de geldende regels voor de horeca uitgebaat zal worden, met tafelbediening en enkel contactloos betalen, via Bancontact of Payconiq.


Mag ik gaan zitten waar ik wil?

Nee, Onze medewerkers begeleiden je naar je plaats, zodat iedereen per bubbel zit op veilige afstand van andere bubbels.


Wat als ik me wat ziek voel?

Blijf thuis als jij of iemand uit je bubbel koorts en/of luchtwegklachten ervaart (zoals hoesten, niezen, koorts en/of problemen met ademhalen).


Kan ik nog tickets aan de kassa kopen?

Nee, er is enkel voorverkoop mogelijk voor de Anderhalvemetersessies

→ Events op weekdagen: tot 14:00 de dag zelf
→ Events in het weekend: tot 10:00 de dag zelf op zaterdag en tot 08:00 op zondag


Iemand van mijn bubbel zegt af, wat nu?

Aangezien de zitplaatsen per bubbel verdeeld zijn,vragen we je om geen tickets door te verkopen aan mensen die niet in je bubbel zitten. Om het voor iedereen veilig te houden, is er geen wachtlijst.


Worden de stoelen/tafels ontsmet?

Ja, de stoelen en tafels worden na elke voorstelling ontsmet.


Wat als je slecht te been bent?

We organiseren de ingang aan de kant van de Schapenstraat. Zijn trappen lastig voor jou? Aan de voordeur aan de Naamsestraat hangt het telefoonnummer van de STUK-verantwoordelijke van die avond. Hij/zij zal jou dan via de lift naar het binnenplein begeleiden.


En vooral: respecteer de 4 basisregels:

  • Hou 1,5 meter afstand van elkaar, tenzij je in elkaars bubbel zit.
  • Ontsmet je handen. We bieden ontsmettende handgel aan op de locatie.
  • Volg de looplijnen.
  • Ben je ziek? Blijf thuis.