STUKbezoek : praktisch

UPDATE 17 NOVEMBER

Na het overlegcomité van woensdag 17 november zijn de maatregelen ter bestrijding van het COVID-virus opnieuw verstrengd. STUK volgt uiteraard de opgelegde regels. Maar aangezien STUK sinds 15 november gesloten is voor verbouwingen, zijn onderstaande afspraken eerder algemene afspraken voor de locatieprojecten die we de rest van het seizoen organiseren, zoals de voorstellingen in 30CC, OPEK en andere Leuvense locaties. Op de websites van de organisaties in kwestie vindt u uiteraard ook alle uitgebreide info.

COVID SAFE + MONDMASKER VANAF 20 NOVEMBER

Vanaf zaterdag 20 november tot minstens 28 januari zijn een Covid Safe Ticket (CST) èn mondmaskers verplicht voor alle culturele activiteiten indoor met meer dan 50 personen in het publiek. Alle activiteiten die STUK organiseert in die periode vallen onder die regel - het gaat onder meer om KNAL! Planetarium Music Festival, de dansvoorstellingen in 30CC/Schouwburg en OPEK en Common Grounds. Mondmaskers zijn verplicht voor iedereen vanaf 10 jaar en in alle binnenruimtes (Onthaal, gangen, in de zaal, ook tijdens de voorstellingen). Een CST + identificatiebewijs is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar. Meer info over het CST vindt u hieronder.

STUK volgt met bovenstaande maatregelen de door de federale overheid vastgelegde maatregelen, aangekondigd na het overlegcomité van 17 november.

COVID SAFE TICKET (CST)

Om toegang te krijgen tot STUKcafé of KNAL! Planetarium Music Festival heb je twee zaken nodig: een geldig Covid Safe Ticket** en je identiteitskaart. Gelieve bij aankomst dus ook je identiteitskaart en CST klaar te houden, zodat de controle kan verlopen. Zonder CST en je identiteitskaart kan je er niet in. STUK organiseert zelf geen sneltests, je bent dus zelf verantwoordelijk voor je CST.

Je kan je CST digitaal opvragen in de CovidSafeBE-app en via websites als Mijn Burgerprofiel en mijngezondheid.be. Via die twee laatste websites kan je ook een CST op papier opvragen dat via de post wordt opgestuurd - reken op een wachttijd van een week.

We scannen je CST puur ter controle, er worden geen gezondheidsgegevens gedeeld met STUK. Onze medewerkers zien geen persoonsgegevens behalve je naam, geboortedatum en QR-code - die gegevens zijn nodig ter controle, maar worden niet opgeslagen.


**
Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket in een van de volgende situaties:

• Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
• Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
• Je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
• Je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag. (STUK organiseert zelf geen sneltests)

Hebt u nog vragen over de COVID-maatregelen in STUK? Mail STUK Onthaal op ticket@stuk.be of bel ons op 016 320 300.