© Blast Radius Adriene Jenik
Dans   /   Performance
Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe

Hunters & Collectors

Met hun nieuwe creatie Hunters & Collectors, die in juli 2023 in première gaat, keert Voetvolk terug naar zijn roots. Het voetvolk levert het werk op de grond dat de grenzen van het front verlegt, en precies dat maken ze op een bijzondere manier tot thema van de voorstelling. Het onderzoek spitst zich toe op het belang van het benenwerk, de voeten. Hoe kan het in beweging zijn, het letterlijk gaande blijven, een kracht kan zijn om te overleven? Hoe beïnvloeden het fysieke en mentale elkaar in de omgang met grenzen? Wandelen als de meest elementaire vorm van vooruitgaan, het stap voor stap doorleven van vrijheid.

Tijdens hun work-in-progress tournee in het voorjaar van 2023 doorkruist Voetvolk al wandelend Vlaanderen. Door weer en wind leggen ze overdag te voet de weg af tussen 23 cultuur- en kunstencentra. Wie dat wenst mag meestappen. Ze bereiden met de performers het ritueel van de avond voor. Dat viert de helende werking van onze voeten, want zij banen de weg van onze vrijheid. Een adembenemend spel van voeten, door 7 performers en begeleid door 3 live muzikanten, bevrijdt van onderuit het hele lichaam – én zo ook de geest.
Nooit deed Voetvolk hun groepsnaam meer eer aan. Nooit vielen ze er zo mee samen. Met Hunters & Collectors, verheft Voetvolk het wandelen tot een hogere levenskunst.

Credits

choreografie Lisbeth Gruwez | compositie, geluidsontwerp & live muziek Maarten Van Cauwenberghe, Dag Taeldeman & Rodrigo Fuentealba Palavicino | performance Lisbeth Gruwez, Nathalia Pieczuro, Kasper Vandenberghe & een gemengde cast van 4 andere dansers (tbc) | dramaturgie Bart Meuleman | productie Voetvolk | coproductie KVS – Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Kunstencentrum Vooruit, Julidans, Theater Freiburg, anderen tbc | met de steun van NONA, de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) & de Tax Shelter-maatregel van de Belgische overheid | spreiding in samenwerking met Key Performance
zo 14 mei 2023 10:00
zo 14 mei 2023 18:00

Locatie

CC Gasthuis Aarschot / STUK Binnenplein

Prijs

Gratis, de registratie start later

Bijkomende info

10:00 start wandeling aan CC Het Gasthuis Aarschot
18:00 performance STUK Binnenplein

STUK i.s.m. 30CC